Conferinta de finalizare a proiectului a avut loc la inceputul acestei saptamani, in prezenta reprezentantilor CJ si ISU Olt.
Este un proiect prin care ISU Olt a mai intrat in posesia unei autospeciale de interventie, descarcerare si asistenta medicala, si o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime. Am incheiat inca un proiect prin care CJ Olt a reusit sa atraga peste 800.000 de euro, pentru siguranta cetatenilor din judet. in perioada urmatoare, asa cum am anuntat de Ziua Pompierului, vom semna un nou contract de 300.000 de euro, prin care vom incerca achizitionarea unei autofreze de zapada si autosenilate. ISU Olt a intervenit de fiecare data prompt, eficient si cu profesionalism, mai ales in aceasta vara in care inundatiile ne-au incercat cam peste tot in judet; ei au fost de fiecare data la datorie, de aceea si noi trebuie sa intervenim la fel de prompt in sprijinul dansilor, si sa le asiguram utilajele necesare pentru ca aceste interventii sa fie sigure, a declarat Marius Oprescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Olt.
Acest proiect, prin care s-au achizitionat o autospeciala complexa de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta – FRAP si o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, reprezinta etapa a doua a proiectului imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta, prin care s-au achizitionat inca 8 echipamente moderne de interventie.
Cele 10 autospeciale primite in cadrul proiectului (etapa I+etapa a II-a) au fost repartizate astfel: 3 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta (FRAP) la Detasamentul de Pompieri Caracal, Garda de Interventie Stoenesti si Statia de pompieri Scornicesti; autospecialele au o capacitate de 2.000 l de apa. Alte 4 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma au ajuns la Detasamentul de pompieri Slatina, Garda de interventie Bals, Garda de interventie Visina si Statia de pompieri Scornicesti; o autospeciala pentru descarcerari grele la Statia de Pompieri Scornicesti; o autospeciala pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate marita (7.500 l apa/500 l spuma) la Detasamentul de pompieri Slatina, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltimi catre Detasamentul de pompieri Slatina.
Suntem foarte multumiti de rezultatele inregistrate, aceste 10 autospeciale primite pe parcursul anilor 2010-2014 au contribuit simtitor la imbunatatirea capacitatii si calitatii interventiei in tot judeul. Ele au dus la cresterea gradului de siguranta a cetatenilor prin scaderea timpului de raspuns si prin fiabilitatea materialelor si aceesoriilor care sunt dotate. Servantii nostri au fost si sunt in continuare pregatiti cate o zi pentru lucrul cu aceste autospeciale. Ele sunt masini foarte bune, in special aceasta autospeciala pentru lucrul la inaltimi are un program deosebit, nu accepta niciun fel de greseala din partea operatorului. in momentul in care s-a gresit o comanda, sistemul se blocheaza, apoi se reseteaza si se trece la reinceperea procedurii de lucru. Vreau sa remarc faptul ca ele au inlocuit autospecialele din anii 1970, a spus si colonelul Marian Pica, inspectorul sef al ISU Olt.