20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ajutoare de urgenta pentru familiile ranitilor in club Colectiv

- Advertisement -

Guvernul a adoptat o hotarare ce prevede masuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacientilor internati in spitalele din Romania sau trimisi la tratament in spitale din strainatate, pentru perioada spitalizarii.
Astfel, un membru al familiei sau alta ruda care insoteste un pacient transferat la un spital din strainatate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare si masa (200 de euro pe zi) si 1.500 de euro pentru transport.
Un membru al familiei sau alta ruda a persoanei ranite internate in spitale din Bucuresti va primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizarii.
Poate beneficia de acest sprijin un membru al familiei ranitului sau ruda a acestuia (insotitor), indiferent de gradul de rudenie.
Acest sprijin financiar se acorda in maximum 5 zile lucratoare, in baza unei cereri depuse la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, insotite de copia actului de identitate al insotitorului pacientului si a actului pe baza caruia s-a aprobat tratamentul in tara sau in strainatate.
Banii se asigura din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru toata perioada de spitalizare.
Potrivit Agerpres, in debutul sedintei extraordinare prim-ministrul interimar Sorin Cimpeanu a afirmat ca au fost inregistrate mai multe solicitari din partea familiilor pacientilor transferati in strainatate, dar si din partea familiilor celor 83 de pacienti spitalizati in Romania.
Pe de alta parte, premierul interimar a precizat ca este in curs de elaborare un program de asistenta complex pentru victimele incendiului de la Colectiv, care sa cuprinda si reintegrarea pe plan social, scolarizare si alte lucruri prin Ministerul Muncii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți