13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comunicare in timp real intre Prefectura, primarii si deconcentratele din judet

- Advertisement -

Sistemul de comunicare audio-video functioneaza pe acelasi principiu ca al videoconferintelor, prin intermediul camerelor video si al calculatoarelor pe care le are orice institutie publica. Investitia nu a presupus niciun fel de costuri sau cheltuieli, datele care vor fi transmise urmand a fi doar de natura administrativa, dat fiind ca sistemul nu poate asigura in totalitate securitatea informatiilor.
Am incheiat un acord de parteneriat al carui obiectiv general e acela de a contribui la crearea unei administratii publice mai eficiente. Ca si obiective specifice se regasesc realizarea unei platforme de comunicare audio-video, reducerea costurilor administrative generate de transport si logistica, eficientizarea actului de guvernare, si economisirea timpului si furnizarea de informatii in timp util. Beneficiari directi sunt cetatenii judetului si indirecti Institutia Prefectului, reprezentantii administratiei publice locale, serviciile publice deconcentrate. De mult intentionam sa stabilim o legatura cat mai eficienta cu primariile din judet si am incercat sa accesam niste fonduri, insa nu am avut succes, dar, cu sprijinul colegilor nosti, am reusit sa infiintam si sa formam aceasta retea. Am avut la niste alegeri precedente niste camere video, fiecare era pe localitate, in total am avut 100 de camere, pe care le-am dus si le-am montat in fiecare primarie din judet. Am intocmit un proces-verbal cu fiecare primarie prin care s-a stabilit un angajament de confidentialitate, responsabilul de asigurarea legaturii video, a explicat prefectul de Olt, Silviu Neacsu.

Comunicare in timp real cu toate institutiile din judet

Potrivit prefectului de Olt, sistemul va putea fi accesat de toate institutiile din judet, nu doar de Prefectura si primariile oltene.
Din acest sistem fac parte toate primariile, toate unitatile deconcentrate din judet. Nu inseamna ca poate fi folosit decat de Institutia Prefectului, ci de orice institutie deconcentrata – IsJ, DSP. Azi e prima actiune de acest fel, speram sa trecem examenul cu bine. Nu vom transmite date secrete, pentru ca sistemul nu asigura in totalitate securitatea datelor transmise, ci numai date legate de administratie, adica vine vreme rea, vrem sa luam legatura cu toate primariile, sa le transmitem ceva, sau putem sa facem pe zone – de nord, de sud. incercam sa eficientizam relatia cu primariile. Azi (n.red. marti), spre a demonstra ce am incercat sa realizam, sefa Serviciului Verificare Legalitate a convocat o intalnire cu secretarii UAT-urilor. Le facem o instruire, sa nu-i mai chemam din judet; ceea ce avem sa le transmitem, le transmitem aici, si in acelasi timp putem sa luam legatura in timp real cu unitatile care doresc sa ne transmita ceva sau invers. N-as mai vrea sa se deplaseze pentru orice sedinta directorii de scoli, primarii, viceprimarii, secretarii, sa le spunem doua cuvinte. Putem foarte bine sa luam legatura cu ei in acest mod, a conchis prefectul Neacsu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți