6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primaria Slatina: Finantarea sportului, doar cu transparenta si respectarea legalitatii

- Advertisement -

in urma articolelor tendentioase si neintemeiate aparute in ultima vreme intr-o parte a mass-media locala referitoare la asa-zisul refuz al autoritatilor publice locale de a finanta echipa de fotbal privata ACS Inter Olt Slatina, Primaria municipiului Slatina reaminteste faptul ca, pe parcursul intalnirilor avute de reprezentantii municipalitatii cu oficialii clubului de fotbal privat mentionat, au fost prezentate acestora posibilitatile legale de finantare si sustinere a activitatii clubului de fotbal, respectiv depunerea de proiecte in baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile pentru entitatile non-profit, precum si infiintarea si activarea unei sectii de fotbal in cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Slatina din subordinea Consiliului Local Slatina. Propunerile municipalitatii au fost respinse de catre reprezentantii echipei private de fotbal amintite pe motiv de neincadrare in termenele prevazute de depunere a documentatiei pe Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile pentru entitatile non-profit, cat si in termenele impuse de Federatia Romana de Fotbal in vederea inscrierii in editia de campionat 2014-2015.
De mentionat este faptul ca, in repetate randuri, oficialii echipei private de fotbal ACS Inter Olt Slatina au solicitat exclusiv o finantare directa pe baza unor modificari aduse la Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si sportului, finantare care nu permite o selectie transparenta a proiectelor, depunerea unor proiecte cu obiective clare si cu retragerea finantarii in caz de neindeplinire a acestora, precum si un control riguros al cheltuielilor efectuate asa cum este stipulat in Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile pentru entitatile non-profit.
Primaria Slatina si Consiliul Local Slatina reamintesc totodata faptul ca au sprijinit constant si anual o serie de actiuni cu caracter sportiv – pe orice ramura – si ca sunt in continuare deschise finantarii oricaror asemenea evenimente cu conditia ca acestea sa presupuna transparenta si respectarea legalitatii, precizeaza Primaria Slatina, prin intermediul unui comunicat de presa.
in comunicat se mai mentioneaza ca Primaria Slatina si Consiliul Local Slatina au finantat numeroase actiuni culturale si sportive, oferind exemple in acest sens – 27 manifestari culturale finantate numai anul acesta, plus actiunile sportive si rezultatele remarcabile obtinute de sportivii de la Clubul Sportiv Municipal Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți