10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoritatile locale cauta solutii pentru innoirea parcului auto al Loctrans

- Advertisement -

Este al treilea autobuz prezentat in ultima perioada reprezentantilor administratiei publice locale si conducerii Loctrans, iar unul dintre cele care au fost testate pe strazile Slatinei a fost electric. Autoritatile locale doresc sa eficientizeze transportul public din oras, iar viceprimarul Cristian Bircea, prezent la prezentarea autobuzului, a precizat ca reinnoirea parcului auto ar putea fi posibila in momentul in care municipalitatea va putea accesa noi fonduri.
Municipalitatea va inclina catre acele mijloace de transport care, in primul rand, pot fi finantate prin proiecte cu finantare nerambursabila, iar in aceste proiecte cu finantare nerambursabila se pune foarte mare accent pe transport ECO, eficient, si pe transport care sa fie prietenos cu mediul, se pune mare accent pe transport electric, pe transport hibrid sau pe acele mijloace de transport care realizeaza o economie de carburant in comparatie cu cele care exista la ora aceasta in circulatie. Bineinteles ca este de preferat sa accesam bani europeni sau sa accesam orice alt program care se refera la transportul local de calatori, dar nu excludem faptul ca se poate face un efort si din partea municipalitatii pentru reinnoirea parcului auto, cel putin la nivel de cateva mijloace de transport, a precizat viceprimarul Slatinei. Cristian Bircea a mentionat si faptul ca aceste fonduri europene ar putea fi accesate odata cu intocmirea planului de mobilitate urbana la nivelul municipiului Slatina: in primul rand trebuie intocmit planul de mobilitate urbana, un document care stabileste modalitatile de circulatie in municipiul Slatina, avand in vedere ca populatia trebuie sa se miste de la locuinte catre locul de munca sau spatiile socio – culturale si administrative. Ulterior, va trebui sa gasim sursele de finantare pentru a putea sa reinnoim parcul auto a societatii de transport. Cred ca, dupa estimarile facute, putem sa aplicam proiecte incepand din vara – toamna anului viitor. Singurul lucru care la aceasta ora ne conditioneaza este intocmirea acestui plan de mobilitate urbana, care este o documentatie obligatorie in vederea accesarii de fonduri europene pe partea de transport public local.
Autobuzul Karsan prezentat miercuri autoritatilor locale este unul cu 60 de locuri, dintre care 30 pe scaune, iar valoarea unuia se ridica la 107.000 de euro, plus TVA. Este un autobuz de opt metri, este o varianta foarte buna pentru transportul urban in orase mici si mijlocii, are o capacitate de transport de 60 de persoane atat pe scaune, cat si in picioare. Dotarile autobuzului pentru traficul urban sunt ideale, asigurand un confort al calatorilor si un consum redus. in momentul de fata, in Romania nu exista astfel de autobuze, dar trebuie sa livram in cursul lunii decembrie sase astfel de autobuze (n.red. – Braila si Ramnicu Valcea), in urma unor licitatii pe care noi le-am castigat. Pretul acestui autobuz este de 107.000 euro plus TVA si este un pret justificativ, avand in vedere ca este sub produsele concurente pentru aceasta linie de piata, a declarat Robert Banu, reprezentant al firmei importatoare a autobuzelor Karsan in Romania.
La ora actuala, in dotarea parcului auto al Loctrans exista mijloace de transport public care dateaza din anul 2007, ce sunt folosite la capacitate maxima. insa, potrivit celor declarate de Bogdan Apostoliceanu, directorul societatii de transport in comun din Slatina, in momentul in care administratia publica locala ar putea accesa fonduri pentru a reinnoi parcul auto ar fi nevoie de zece astfel de autobuze cu 60 de locuri, dar si de cateva mijloace de transport de capacitate mica si mare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți