11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Manifestari speciale de Ziua Romaniei, la Slatina

- Advertisement -

Primaria municipiului Slatina a pregatit multe surprize pentru locuitorii urbei, si nu doar pentru ei, de Ziua Nationala a Romaniei, organizata in colaborare cu Prefectura Olt si Garnizoana Slatina. Pe langa distribuirea a 2.000 de portii de fasole cu carnati si desfasurarea unui spectacol folcloric pe Esplanada, de 1 decembrie in Gara Slatina va sosi Trenul Regal in care se vor afla Altetele Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Evenimentele dedicate Zilei Nationale vor debuta la ora 09:40, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Se va intona imnul de stat al Romaniei si va avea loc un ceremonial militar si religios, acest moment fiind urmat de depunerea de coroane si jerbe de flori la statuia lui Cuza, dar si de o parada militara a garzii de onoare pe bulevardul A. I. Cuza. De la ora 11:00, pe Esplanada din centrul urbei vor fi distribuite 2.000 de portii de fasole cu carnati si va incepe un spectacol de muzica populara si dansuri. Pe scena vor urca mai multi solisti vocali, ansambluri folclorice, ansambluri de dansuri populare, grupuri vocale si tarafuri din judet. Printre artisti se numara solistii de muzica populara Camelia Coman, stefan Minulescu, Alexia Rotaru, Ana Maria Deaconu, Denisa Popescu, Camelia Petria, Mirela Surcel, Adelina Dinu, Vasia Oprea, Liliana Cirstea, Ana Maria Diaconu, Ion Ditu, Nicoleta Crisante, Diana Monete, Taraful Frunza Verde din Morunglav, grupurile vocale Oltencutele din Perieti, Flori de Margaritar din Bals, Liceul Tudor Vladimirescu din Draganesti Olt, Mladitele Oltului din Slatinasi ansamblurile Calusarii Slatinei din Slatina, Brauletul din Parscoveni, MugurasiiIminogului din Perieti, Mugurasii Brancovenilor din Brancoveni, Cununa din soparlita, Dorofeiul din Nicolae Titulescu, Randunica din Valcele, Junii Dobrotesei din Dobroteasa, Tufeneanca din Tufeni, Plaiurile Samburestiului din Samburestisi Plai de Dor al Colegiului Tehnic Alexe Marin Slatina.
insa, cel mai important moment care se va desfasura la Slatina, sub semnul celor trei culori ale drapelului national, va fi la ora 13:00 si va avea loc in Gara Slatina. Aici, pret de cateva minute, va poposi Trenul Regal in care se vor afla Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare a Romaniei Margareta si Principele Radu al Romaniei. Evenimentul face parte dintr-o serie de actiuni organizate de Casa Regala in onoarea zilei de 1 Decembrie pentru a aduce un omagiu si a reface drumul Regelui Carol I de la Turnu Severin la Bucuresti, cu prilejul implinirii a 150 de ani de la fondarea statului roman modern, a precizat Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al primariei Slatina. Altetele Lor Regale vor fi intampinate de Emil Popa, primarul interimar al municipiului Slatina, alaturi de care se vor afla viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru, membri ai Consiliului Local Slatina si locuitori ai Slatinei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți