8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

PNL Olt vrea sa faca opozitie. Are presedinte nou si planuri mari

- Advertisement -

Presedintele PNL, Ludovic Orban, impreuna cu alti membri din conducerea centrala a partidului, au venit vineri la Slatina, sa participe la alegerea noului presedinte al PNL Olt. Liviu Voiculescu, primarul de la Cungrea, a fost singurul candidat si a fost votat de 376 din cei 383 de colegi din judet care au luat parte la votare. El a prezentat, in cadrul sedintei Comitetului de Coordonare Judetean al partidului, motivul pentru care si-a asumat aceasta candidatura. Ideea de echipa si unitate va constitui principiul pe care il voi aplica, dupa ce prin increderea votului dumneavoastra voi deveni presedintele acestei filiale. Dragi colegi, in urma cu aproape un an, tot dumneavoastra, tot in aceasta sala, ati ales atunci o echipa formata de regretatul nostru presedinte Costel Moisescu, o echipa din care cu mandrie am facut parte si inca fac parte, fiind vicepresedinte al acestei filiale. Aceasta echipa care astazi (n.red. – vineri) constituie Biroul Politic Judetean al filialei mi-a incredintat, printr-un vot covarsitor, interimatul acestei filiale. Recunosc ca m-a luat oarecum pe nepregatite, dar increderea colegilor mei si sustinerea dumnealor mi-au dat puterea si m-au responsabilizat sa continui ceea ce am inceput… Am luat decizia sa candidez, o decizie grea, din dorinta sincera ca, impreuna cu dumneavoastra, sa facem din Filiala Olt una din filialele puternice din aceasta tara, a spus Voiculescu in fata colegilor sai din PNL, inainte de a primi votul de incredere al acestora.

Voiculescu, sustinut de Siminica Mirea si Gigel stirbu

Alaturi de Liviu Voiculescu au fost si parlamentarii de Olt ai PNL, Siminica Mirea si Gigel stirbu. Va fi greu, oamenii sunt tematori si trebuie sa ii intelegem. Exista o frica justificata, dar acum cand ajunge cutitul la os si doare insuportabil, reactiile sunt ostile celor care sunt la putere si lovesc in clasa de mijloc. Vreau sa vad viitorul organizatiei noastre intr-un perimetru de incredere, de respect si in forma unei echipe adevarate. Consider aceste valori, increderea, respectul si echipa, aspectele esentiale ale reusitei obiectivului politic propus, initiat si votat astazi (n.red. – vineri). Ca senator in Parlamentul Romaniei, voi sustine neconditionat toate proiectele eligibile venite din partea echipei noastre, a spus, in fata liderilor PNL, senatoarea Siminica Mirea.
Deputatul Gigel stirbu a spus, in fata sutelor de membri ai PNL Olt, dar si a liderilor nationali ai partidului, ca are incredere in capacitatea lui Liviu Voiculescu de a forma o echipa puternica pentru alegerile care urmeaza. Liviu va face parte dintr-o echipa. Sper din toata inima ca toti cei de aici din sala suntem parte integranta a acestei echipe. Din punct de vedere organizatoric, anul 2018 este un an linistit pentru noi. Avem tot timpul din lume sa ne organizam, sa ne restartam structurile politice ale acestei organizatii judetene, este un an in care, pana la 1 noiembrie, sper din toata inima, sa avem stabiliti candidatii la functiile de primar in fiecare localitate, a spus deputatul Gigel stirbu

PNL, in cautare de sustinatori

Liderii nationali ai PNL au vorbit, in fata membrilor din Olt ai partidului, despre valorile liberale, dar si despre sansa formatiunii politice de a atrage cat mai multi simpatizanti din randul romanilor cu gandire liberala. Pentru mine, ca si secretar general, dar si ca si coleg al dumneavoastra, este foarte important ce vom face in anul 2018. Haideti sa vedem ce s-a intamplat in 2017. Dupa o perioada de interimat, PNL si-a ales conducerea, legitima, aleasa intr-un congres de 5.000 de persoane. Dupa aproximativ sase luni de zile, PNL, oricat nu si-ar dori unii formatori de opinie sau PSD sau altii, acum se regaseste in sondaje undeva la 30%, a spus Robert Sighiartau, de pe scena Casei de Cultura a Tineretului din Slatina.
Viorel Catarama a sustinut si el un discurs optimist si mobilizator pentru PNL-istii din Olt. Cei care fac Agricultura, care fac Productie, care fac Exporturi, ei au fost discriminati si decimati. Trebuie sa o spunem cu tarie ca acesti oameni care reprezinta aproape 4-5 milioane de romani sunt votantii nostri si noi trebuie sa lucram pentru ei. Trebuie sa nu mai facem compromisuri cu ideologia stangii. Trebuie sa depistam in interiorul nostru oameni care sunt socialisti si sa ii aducem pe calea cea buna a liberalismului. Asta trebuie sa facem noi ca sa castigam alegerile. Niciodata electoratul PSD nu ne va vota pe noi, chiar daca incercam sa fim amabili a spus Catarama.

Ludovic Orban, despre preluarea Guvernarii

Presedintele PNL Ludovic Orban a prezentat la Slatina documentul intitulat Cartea neagra a guvernarii PSD – 2017, un an pierdut pentru Romania. PSD dauneaza grav romanilor, in care, spun liberalii, din 724 de masuri asumate de Guvernul PSD-ALDE au fost indeplinite complet intr-un an de guvernare 33. intrebat de jurnalisti de ce partidul sau nu a venit cu o propunere de premier, in contextul demisiei lui Mihai Tudose, Orban a raspuns: Daca ni se solicita din partea presedintelui, ne asumam raspunderea de a forma o majoritate parlamentara care sa sprijine un guvern fara PSD. Eu si presedintele Klaus Iohannis am avut un punct de vedere diferit. Noi am considerat ca, in momentul de fata, daca este posibil, cea mai potrivita solutie o reprezinta alegerile anticipate, dar este decizia presedintelui, pentru ca el este investit cu luarea acestei decizii. Considerentele care au stat la baza deciziei sunt, probabil, Constitutia, existenta unei majoritati parlamentare certe, a explicat liderul PNL
Ludovic Orban a mai spus ca, in ciuda opriniilor diferite ale PNL si ale presedintelui Iohannis cu privire la formarea noului Guvern, intre liberali si presedinte este o relatie buna. astia (n.r. – PSD) au venit cu semnaturi de la 245 de parlamentari mi se pare care au semnat pentru sustinerea candidaturii lui Dancila, toti au fost de acord. Presedintele a considerat probabil ca probabilitatea de a se ajunge la anticipate este foarte mica. Era clar, mai ales ca unii, mai guralivi din majoritate, au si spus ca vor sa il suspende pe Iohannis, fara sa ajunga la Referendum, sa il suspende si in cele cateva zile cat este suspendat, Tariceanu sa preia atributiile si sa investeasca Guvernul majoratatii parlamentare. Probabil nici nu a vrut sa genereze o criza, ca fortarea unor anticipate de catre presedinte este la limita Constitutiei si nu a vrut sa genereze probabil o criza, mai ales in perioada asta. Au fost considerente serioase. Dar faptul ca am avut opinii diferite nu afecteaza relatia dintre Partidul National Liberal si Presedintele Romaniei, a conchis Orban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți