19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bani in plus pentru investitii, la Slatina

- Advertisement -

27,2 milioane lei din cei 45 de milioane solicitati drept credit anul trecut, este suma ramasa necheltuita pe care reprezentantii municipalitatii o au pentru realizarea de investitii in 2018. Lista cu proiecte si valoarea aferenta a acestora va fi supusa spre aprobare.

9,6 milioane pentru reabilitarea blocurilor

Potrivit listei cu obiectivele de investitii, o buna parte din bani vor fi folositi pentru reabilitarea termica a blocurilor, prin programul sustinut din bugetul local. Anul acesta, vor incepe lucrarile de reabilitare termica pentru blocurile de locuinte din cererile de finantare II, V si VII, aproximativ 40 de imobile. Am alocat sumele de bani necesare pentru plata acestor lucrari. Banii sunt la banca, iar pe baza facturilor emise de constructori, vor fi directionati strict pentru aceste cheltuieli, a declarat Emil Mot, primarul Slatinei.
Pe aceeasi lista, cu obiective finantate din creditul intern, se mai afla construirea salii de sport de la scoala Gimnaziala Vlaicu Voda din municipiul Slatina – 2.500.000 lei, extinderea sistemului de supraveghere video in municipiul Slatina – 2.000.000 lei, amenajarea unui sistem de irigatii zona Club Nautic – 1.000.000 lei si modernizarea infrastructurii rutiere (Bulevardul Sfantul Constantin Brancoveanu, Strada Pitesti, Strada Oituz) – 4.000.000 lei. La sala de sport de la scoala Vlaicu Voda, ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat in perioada imediat urmatoare, cand se va incalzi afara. La fel si in cazul sistemului de irigatii care trebuie amenajat pentru intretinerea spatiilor verzi de la Clubul Nautic, a mai explicat primarul Emil Mot.

Polivalenta mai asteapta

Autoritatile au mai prevazut fonduri si pentru cofinantarea lucrarilor la sala polivalenta, investitie derulata de Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), blocata insa dupa ce firma care a castigat licitatia de executie a intrat in insolventa. Pentru sala polivalenta am prevazut suma de 7,7 milioane lei, parte de cofinantare pe care Primaria Slatina trebuie sa o achite pentru proiectul derulat de Compania Nationala de Investitii. Lucrarile nu au mai avansat, pentru ca firma care executa lucrarile este in insolventa. Am discutat de mai multe ori aceasta problema la CNI, dar deocamdata nu sunt semnale ca se vor finaliza. insa, noi avem obligatia sa avem bani prevazuti, cu aceasta destinatie, a precizat Emil Mot.
Construirea Salii Polivalente este un proiect in valoare de 53 de milioane de lei, derulat de Compania Nationala de Investitii. Primaria Slatina va asigura 30% din costul lucrarilor si va realiza racordarea imobilului la retelele de utilitati. Sala va avea o capacitate de 3.000 de locuri, va dispune de sali de conferinte, spatii comerciale si birouri administrative. in fata constructiei este amenajata o platforma betonata, care va putea fi folosita pentru concerte in aer liber.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți