19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Pretul apartamentelor a explodat in Slatina. Se construiesc blocuri noi

- Advertisement -

Pretul apartamentelor a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimul an, in Slatina. Fie ca vorbim de locuinte la cheie, fie de cele care necesita imbunatatiri pentru a fi locuite, locuintele din blocuri sunt din ce in ce mai scumpe. Tendinta de crestere este remarcata si de consultantii imobiliari, care vorbesc de un salt de 15-20%. Daca ne uitam in arhiva noastra, vom observa ca la un apartament de doua camere, spre exemplu, pretul este cu 15%, chiar 20% mai mare, fata de perioada similara a anului trecut. Aceasta crestere are doua motive: primul ar fi acela ca se pot obtine mai usor credite de la banci, iar celalalt este cauzat de faptul ca in ultima perioada nu s-au mai construit apartamente noi, a explicat Dragos Calin, directorul unei agentii imobiliare din Slatina.

Proprietarii supraevalueaza apartamentele

Specialistii spun insa ca, in multe situatii, preturile afisate de proprietari la anunturile de vanzare sunt nerealiste. Astfel, cei care spera sa dea lovitura in aceasta perioada si vehiculeaza preturi mari, reusesc cu greu sau deloc sa isi vanda proprietatile. Un pret corect, care se regaseste si in evaluarile realizate de banci atunci cand acorda credite imobiliare, este de cel mult 800 de euro pe metrul patrat construit. in multe cazuri, proprietarii supraevalueaza apartamentele, pentru ca nu cunosc preturile reale de vanzare. Cel mai bine ar fi sa stea de vorba cu noi si sa stabilim impreuna un pret corect. Fara sa cunoasca preturile recomandate, sunt proprietari care cer, spre exemplu, 47.000 euro pentru un apartament cu doua camere, pentru ca mai apoi sa il vanda cu 42.000 euro, a mai explicat consultantul cu o experienta de 17 ani in acest domeniu.

Blocuri noi in constructie

Profitand de acest context favorabil, in care slatinenii ofera din ce in ce mai mult pentru o locuinta la bloc, mai multi dezvoltatori imobiliari s-au apucat sa construiasca apartamente noi. Astfel, potrivit datelor furnizate de Primaria Slatina, pana in acest moment au fost eliberate 4 certificate de urbanism si 2 autorizatii de construire pentru ridicarea de blocuri, pe strazile Liliacului, Toamnei, Manastirii si Vailor, iar pe strada Cornisei se ridica un ansamblu rezidential. De asemenea, pe strada Tudor Vladimirescu, in apropierea fostului targ saptamanal din oras, un dezvoltator reabiliteaza si reamenajeaza un imobil de locuinte. Preturile pornesc de la 20.000 euro pentru o garsoniera si ajung la 33.000 euro pentru un apartament cu doua camere de 52 de metri patrati si 42.000 euro pentru un apartament cu trei camere, spatios.

Case in zonele limitrofe, mai avantajoase

Descurajati de preturile mari ale apartamentelor, multi slatineni aleg sa isi cumpere case in comunele aflate in apropierea Slatinei, spun agentii imobiliari. Preturile apartamentelor fiind supraevaluate, s-a observat o tendinta a cumparatorilor de a se orienta catre case construite in comunele limitrofe, cum ar fi Slatioara sau Curtisoara. Se vand in special case cu preturi accesibile. Spre exemplu, o casa <>, de 200 de metri patrati, in Slatoara are un pret de 45.000 euro. Aceasta necesita investitii minime pentru a putea fi locuita, a precizat Dragos Calin. Iar daca o sa comparam pretul cu cel al unui apartament, atunci ne dam seama de ce a aparut aceasta tendinta a cumparatorilor de a alege o casa, in locul unui apartament.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți