10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

incuratul cailor de San’ Toader, sarbatoare ajunsa la a VIII-a editie in Brancoveni

- Advertisement -

Brancovenii, si nu doar ei, sunt asteptati in numar cat mai mare la aceasta frumoasa traditie pastrata cu sfintenie de cetatenii din Brancoveni, autoritatile locale avand pregatite pentru ei mai multe surprize.
Deschiderea oficiala a evenimentului incuratul cailor de San’ Toader va fi la 11:00 pe Stadionul Margheni, pentru ca de la ora 11:30 sa aiba loc parada cailor prin satul Ociogi. Anul acesta, manifestarea culturala vine si cu noutati, de la ora 12:30avand loc o demonstratie de echitatie. Schimbari sunt si la unele probe ale competitiei, proba de tractiune cai pentru participanti, care pot fi din Brancoveni, dar si din alte localitati invecinate, fiind schimbata. Concursurile de frumusete cai si tractiune cai la bustean vor incepe la ora 13:00, pentru ca de la ora 15:30 sa fie premiati castigatorii.
Asa cum s-a intamplat an de an, primarul Ion Cheroiu a pregatit pentru participantii la sarbatoare si un frumos program artistic. De la ora 16:00, in fata publicului vor evolua cu mai multe suite de dansuri copiii din Ansamblul Folcloric Mugurasii Brancovenilor, dar si artistii Ansamblului Profesionist pentru Pastrarea si Promovarea Culturii Traditionale Doina Oltului din Slatina. indragitii interpreti de muzica populara Maria Ghinea, Neta Soare, Vasilica Dinu, Carmen Budulan, Catalin Barbulescu si Ion Creteanu sunt doar o parte dintre membrii ansamblului care vor pune in scena spectacolul extraordinar Dragobetele saruta fetele, sarbatoarea de la Brancoveni urmand a se incheia undeva in jurul orei 19:00.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți