10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o suta de absenti la proba scrisa a examenului de Titularizare. Alti 70 de candidati s-au retras din concurs

- Advertisement -

Cifrele Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Olt arata ca in judet au fost 614 inscrisi, insa doar 586 dintre dosarele de inscriere ale acestora au fost validate si ar fi trebuit miercuri dimineata sa se prezinte la proba scrisa a Titularizarii, examenul sustinandu-se in cele trei centre din municipiul Slatina, respectiv Colegiul National Ion Minulescu, Colegiul Tehnic Metalurgic si scoala Gimnaziala nr. 3. insa, doar 474 dintre cei 586 de candidati validati au fost la prima ora in salile de examen. 112 au fost absenti din diverse motive, iar din cei 474 prezenti, 67 s-au retras din motive personale si trei din motive medicale. Asadar, 404 lucrari ale candidatilor din Olt au ramas de corectat intr-unul din cele 11 centre organizate in tara.
Dascalii au concurat pentru a ocupa unul dintre cele 686 de posturi existente in judet, doar 16 dintre acestea fiind titularizabile, iar restul de 670 netitularizabile. Cei mai multi dintre candidati s-au inscris pentru posturile de educatori – 123, invatatori – 106, profesori de limba si literatura romana – 59 sau profesori de educatie fizica si sport – 51. Posturile titularizabile sunt impartite astfel: trei de medicina generala, trei de muzica instrumentala (functie de instrumentist), doua de profesor psihopedagogie speciala pentru o catedra de educatie speciala si cate unul de constructii si lucrari publice/constructii, matematica, profesor documentarist, educatie fizica si sport – pregatire sportiva de specialitate, agricultura/horticultura, muzica vocal – instrumentala, invatator/institutor pentru invatamantul primar/profesor pentru invatamantul primar (limba romana) si invatator itinerant si de sprijin/invatator itinerant si de sprijin pentru invatamantul special primar/profesor itinerant si de sprijin pentru invatamantul special primar.
Primele rezultate urmeaza a fi afisate in data de 17 iulie, la sediul ISJ Olt si pe site-ul http://titularizare.edu.ro. in aceeasi zi, pana la ora 21:00, dar si in ziua urmatoare, 18 iulie, pana la ora 15:00, dascalii nemultumiti de notele obtinute pot depune contestatii la Inspectoratul scolar. in perioada 19 – 23 iulie va avea loc contestatiile vor fi rezolvate, rezultatele finale urmand a fi publicate la ISJ, dar si pe site-ul dedicat concursului de Titularizare in data de 24 iulie.
Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectorat pe 26 iulie.
Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți