12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de mii de oua cu fipronil au ajuns in Olt

- Advertisement -

O societate comerciala din Olt a achizitionat in ultima perioada peste 30.000 de oua de la ferma din Teleorman, acolo unde a fost confirmata contaminarea cu fipronil, un insecticid periculos.
Referitor la ouale contaminate cu fipronil provenite din judetul Teleorman, in urma notificarii si a listei de distributie transmise de colegii din acest judet, s-a constatat ca 36.000 bucati oua au fost distribuite catre o societate din judetul Olt . DSVSA Olt a dispus imediat verificarea societatii, iar in urma controlului efectuat, societatea din Olt a demarat procedura de retragere si au fost retrase de la comercializare un numar de 6.000 de bucati oua, care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare, conform procedurilor, a explicat Venera Popa, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt.
Ouale au ajuns catre magazine mici, nu in supermarketuri, spun reprezentantii institutiei. Ei au mai precizat ca in cursul anului 2018 toate fermele de gaini ouatoare din judetul Olt au prelevat probe sub supraveghere sanitara veterinara, in vederea determinarii existentei fipronilului, cu rezultate corepunzatoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți