6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la Liceul P.S. Aurelian au sarbatorit Ziua Culturii Nationale

- Advertisement -

Inspectoratul scolar Judetean Olt, Casa Corpului Didactic Olt, Biblioteca Judeteana Ion Minulescu, cat si numeroase unitati scolare din judet, au fost implicate in organizarea acestui eveniment care a constat intr-un montaj literar-artistic sustinut de elevii Liceului Tehnologic P.S. Aurelian si ai Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina si a cuprins recitari si interpretari ale unor poezii eminesciene.
Copiii au reusit sa redescopere tot ce a lasat in urma poetul nepereche de la vazul muntilor si de la melancolia marii pana la cerul instelat al noptii si teiul inflorit al copilariei. Lucrarile profesorilor din judet care au participat la acest simpozion vor fi reunite intr-o revista ce va purta titlul simpozionului, a declarat profesorul de romana Mariana Dumitra Geamanu, initiator si coordonator al simpozionului in cadrul caruia s-a desfasurat si concursul de creatie literara pentru elevi.
Obiectivele simpozionului au fost cunoasterea vietii si activitatii literare a marelui poet Mihai Eminescu, stimularea interesului elevilor pentru lectura suplimentara si dezvoltarea creativitatii, integrarea operei eminesciene in universalitate prin interdisciplinaritate si realizarea unui schimb de experienta intre profesorii din scolile implicate in acest proiect educational. Prin aceasta activitate s-a adus un omagiu memoriei celui mai mare poet al romanilor si a fost evidentiat rolul pe care cultura il are in pastrarea si cultivarea identitatii nationale in conditiile diversitatii europene, spune profesorul de la Liceul P.S. Aurelian.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți