11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fermierii din Coteana vor sa dea in judecata consilierii locali liberali

- Advertisement -

in speranta ca ii vor convinge pe alesii locali sa lase de-o parte orgoliile politice, crescatorii de animale din Coteana au luat parte la sedinta consiliului local organizata luni seara la primaria din localitate. Au fost tratati insa cu indiferenta de consilierii liberali, care nu s-au prezentat nici de aceasta data sa voteze pentru concesionarea islazului comunal. E nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor, pentru ca pajistile din comuna sa fie impartite celor care cresc animale.
Fermierii s-au revoltat. S-ar fi asteptat ca toti consilierii sa inteleaga cat de importante sunt pentru ei subventiile pe care le-ar putea primi an de an pentru pajistile pe care vor sa le concesioneze.
APIA ofera o subventie de 102 euro pentru fiecare hectar de pajiste. Banii pot intra numai in conturile fermierilor sau asociatiilor care au concesionat de la primarie suprafetele respective. La Coteana, crescatorii de animale au pierdut si anul trecut atat subventiile, cat si dreptul la pasunat, tot din cauza opozitiei nejustificate a consilierilor liberali.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți