10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru focare de varicela la unitati de invatamant din Slatina si Bals

- Advertisement -

in total, sunt 49 de cazuri de varicela in colectivitatile de invatamant prescolar si scolar din Slatina si Bals, iar cele mai multe, 17 la numar, sunt la gradinita din orasul de pe malul Oltetului. Toate aceste cazuri au fost izolate la domiciliu, cu forme usoare de boala, transmite DSP Olt.
Pentru a limita extinderarea imbolnavirilor, specialistii in sanatate publica din judet au dispus mai multe masuri, iar acestea sunt: izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor bolnave si suspecte; supravegherea clinico-epidemiologica a colectivitatii de catre cabinetul medical scolar, sub indrumarea tehnica a Compartimentului de Supraveghere si Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Olt, pe perioada maxima de incubatie a bolii: evaluarea starii clinice (examinarea tegumentelor si mucoaselor, verificarea temperaturii); curatenia si dezinfectia curenta; aerisirea, respectarea pauzelor minime necesare intre ore, evitarea contactelor cu restul colectivitatii; triaj epidemiologic efectuat zilnic de catre cadrele sanitare, la intrarea in colectivitate.
Desi varicela face parte din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare, in Romania vaccinarea antivariceloasa nu este inclusa in Programul National de Imunizari. in general, boala evolueaza in focare de colectivitati prescolare si scolare, spun reprezentantii directiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți