14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Gunoiul din mai multe localitati ale judetului, depozitat temporar la Balteni

- Advertisement -

Rosal nu a reusit sa respecte obligatiile asumate prin contractul in care promitea colectarea si transportul gunoiului din tot judetul. Dupa o perioada de asteptare de cateva luni, timp in care societatea a incercat sa aduca masinile specificate in caietul de sarcini, autoritatile au decis sa rezilieze contractul. Am avut primul termen pe 15 ianuarie, a fost prelungit pana pe 15 martie. N-au reusit sa intruneasca conditiile si sa faca mobilizarea pana la aceasta data. Ne-am intalnit cu totii si am hotarat rezilierea contractului cu aceasta firma, a explicat Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.

Operatorii depoziteaza temporar gunoiul la Balteni

in aceste conditii, Consiliul Judetean Olt a dat ordinul de incepere a activitatii pentru depozitul ecologic de la Balteni. Acesta a fost construit in cadrul aceluiasi proiect de management al deseurilor si administrat, prin licitatie, de o asociere de firme din care face parte si Salubrisul. Singurul lucru pe care il facem este sa dam acordul in cadrul ADI Olt-Eco operatorilor existenti, sa poata sa duca gunoiul acolo, pentru ca in ceea ce priveste licitatia pentru groapa de gunoi, ea a fost adjudecata si in urma cu doua zile am dat ordinul de incepere. Deci groapa de gunoi de la Balteni in acest moment este functionala, deja gunoiul de la operatorii existenti se duce la acea groapa, a mai explicat Marius Oprescu.

Licitatie pentru un operator unic

Reprezentantii Consiliului Judetean Olt vor organiza o noua licitatie in vederea desemnarii unui operator de salubritate care sa adune deseurile din tot judetul, inclusiv din comune.
Proiectul derulat de CJ cu fonduri europene prevede colectarea deseurilor din toate localitatile judetului, atat din poarta in poarta, cat si de la punctele fixe, transportul lui la Balteni si gestionarea haldei ecologice. Pentru toate aceste servicii au fost organizate doua licitatii, una pentru colectare si transport, alta pentru administrarea depozitului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți