8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Porci morti, aruncati pe un islaz din judet

- Advertisement -

Primaria Ipotesti a anuntat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) ca pe islazul din comuna au fost gasiti porci morti. Veterinarii au mers imediat la fata locului. Cadavrele au fost neutralizate, a fost identificat locul, asteptam rezultatul buletinelor de analiza cat mai repede de la colegii din Dolj, a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.
in comuna Ipotesti nu este inregistrata nicio ferma de porci autorizata. in zona exista o unitate de neutralizare, insa autoritatile nu stiu inca de unde provin cadavrele. N-as putea sa afirm ca provin de la ferma X sau de la unitatea Y. Deocamdata cercetam, iar atunci cand vom avea o concluzie va anuntam, a mai spus directorul DSVSA.
Primarul localitatii, Ion Capraru, spune ca efectivele de porci din comuna au fost verificate chiar saptamana trecuta de medicii veterinari, Ipotesti fiind una dintre comunele aflate in zona de supraveghere a focarului de pesta inregistrat anul trecut la Osica de Sus. Medicii nu au gasit niciun animal cu semne de boala, asa ca porcii morti nu sunt, cele mai probabil, din comuna. Localnicii spun ca ar fi fost adusi cu o autoutilitara in locul respectiv. De altfel si crotaliile animalelor ar indica faptul ca provin dintr-un alt judet.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți