12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

500 de angajati ai ALRO Slatina au protestat pentru salarii mai mari

- Advertisement -

Fara noi, tot saraci ati fi si voi!, Voi imbuibati, noi sacrificati!, au fost doar cateva dintre mesajele dure afisate de sutele de angajati ai ALRO, care au luat parte la protestul organizat la poarta uzinei. Nemultumiti de nivelul de salarizare si de faptul ca patronatul nu a acceptat cresterea salariala solicitata, oferind doar jumatate din aceasta, adica 400 de lei pe luna, oamenii au scandat impotriva conducerii.
Traian Gogiu este angajatul uzinei de la varsta de 18 ani, iar in ultimii ani si-a adus si fiul sa lucreze aici. Sperau amandoi la salarii decente, pentru munca grea pe care o fac in fiecare zi. Astazi sunt insa foarte dezamagiti.
Liderii de sindicat spera ca in urma actiunii de protest patronatul sa regandeasca strategia de crestere a salariilor. Astazi (joi n.r.) ne strigam suferinta si faptul ca oamenii care ne conduc isi bat joc de noi oferindu-ne suma de sapte lei pe zi. Asa cum am declarat in repetate randuri, o jumatate de paine, doi cartofi si doua fire de ceapa nu pot multumi familiile noastre. Astazi, taxele, impozitele, preturile, peste tot cresc, iar acesti oameni muncesc ca sa poata trai decent, iar ei sunt batjocoriti de conducere si de cei care negociaza contractul colectiv de munca, a spus Constantin Popescu, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Metalurgia Neferoasa.
Sindicalistii au inregistrat conflictul si la Inspectoratul Teritorial de Munca si asteapta sa fie chemati la negocieri. Am inregistrat la nivelul ITM Olt acest conflict de munca. Urmeaza sa purtam negocieri care vor fi arbitrate de catre reprezentantii ITM. Pana in acest moment, nu am ajuns la un consens, nici macar nu s-a stabilit o data a negocierilor. Conducerea ALRO Slatina a refuzat in mod sistematic si a trimis un raspuns prin care a inteles sa ameninte liderii de sindicat cu imputarea tuturor pierderilor pe care le vor avea, in cazul opririi voluntare a lucrului, a declarat presedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Iotu.
Daca salariile nu vor fi majorate conform propunerilor sindicatelor, oamenii ameninta ca vor opri in totalitate lucrul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți