15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi jandarmi olteni, decorati de Jandarmeria Romana

- Advertisement -

Locotenent colonelul Cristian Filip a primit din partea conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane emblema de merit ,,in slujba pacii – clasa a II-a, pentru modul deosebit in indeplinirea atributiilor functionale cu ocazia misiunii sub egida ONU, iar plutonierului major Liviu Boroi i-a fost acordata distinctia de serviciu ,,participarea la misiuni in afara teritoriului statului roman, pentru reprezentarea Jandarmeriei in cadrul misiunilor internationale.
Primul dintre cei doi jandarmi olteni a participat, anul trecut, la o misiune internationala sub egida ONU. Este vorba despre Misiunea Multidimensiunala Integrata pentru Stabilizare din Republica Centrafricana (MINUSCA), cu o durata initiala de 12 luni. Alaturi de locotenent colonel Cristian Filip, au mai participat doi ofiteri, locotenent colonel Claudia Popescu si maior Virgiliu Besca din cadrul Inspectoratului General. Cei trei ofiteri au fost selectionati de catre o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), in urma sustinerii testarilor din luna iunie 2016. Pentru aceasta misiune incredintata de ONU Jandarmeriei Romane, cei trei ofiteri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunostintelor de limba straina, testare auto in conditii speciale pana la tragerea cu armamentul se arata intr-un comunicat remis de IJJ Olt.
Celalalt jandarm a facut parte dintr-un contingent compus din 23 de jandarmi romani, sub denumirea onorifica Contingentul 10 Aurelia Dacorum, care au desfasurat activitati de pregatire a fortelor de ordine afgane, timp de sase luni, in cursul anului 2018. Militarii contingentului, din care a facut parte si subofiterul Liviu Cristian Boroi de la IJJ Olt, au fost decorati cu medalia Non-Article 5, pentru serviciul in slujba NATO. Pentru participarea sa la misiunea din Afganistan, jandarmul oltean a primit la inceputul acestui an si o diploma speciala si din partea autoritatilor din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți