10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dispar targurile de miei autorizate temporar, in Olt

- Advertisement -

Dispar centrele de sacrificare a mieilor, in judetul Olt. Decizia a fost luata de Directia Sanitara Veterinara si are drept scop prevenirea raspandirii virusului pestei porcine africane care s-ar putea produce prin circulatia animalelor dintr-o localitate in alta. Analizand situatia epidemiologica actuala si riscul pe care il reprezinta miscarile de animale vii, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Olt nu va acorda avize pentru functionarea centrelor de sacrificare temporara a tineretului ovin/caprin in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.
Cei care obisnuiau sa cumpere miei vii direct de la producatori, pentru a-i sacrifica apoi in centrele temporare, au la dispozitie o singura varianta. Sa mearga cu animalele intr-unul din cele trei abatoare autorizate. Sacrificarea mieilor se poate efectua in cele trei abatoare autorizate sanitar veterinar din localitatile Bals, Scornicesti si Potcoava pentru animalele identificate, insotite de documentele legale, unde este asigurata supravegherea sanitara veterinara. Consumatorii pot achizitiona carne de miel din unitati de comercializare a carnii si produselor din carne inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor care sunt controlate sanitar veterinar, respectiv carmangerii, macelarii, hipermarket/supermarket, magazine specializate, a mai spus Bolborea.
Anul trecut au fost autorizate temporar patru centre de sacrificare a mieilor, la Slatina, Bals, Draganesti Olt si Osica de Sus. Peste 1.000 de animale au fost cumparate si taiate in siguranta, sub supravegherea veterinarilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți