10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Crescatori de animale din doua comune, nemultumiti ca nu pot inchiria pasunile

- Advertisement -

Oamenii spun ca pierd anual zeci de mii de lei pe care le-ar fi putut primi ca subventii, daca inchiriau suprafetele respective. Am venit la sediul PNL din cauza pajistilor pe care asteptam de 2 ani sa le inchiriem si consilierii PNL nu sunt de acord. Detin 36 de vaci, 90 de capre si 90 de oi. Sunt cel mai mare crescator de animale din Coteana si nu pot sa pasunez, sa dau cu ingrasamant pe islaz, sa am iarba pentru animale la iarna, ca nu sunt ei de acord, a spus Victor Dorobantu, fermier din Coteana.
Aceeasi situatie este si la Rusanesti, unde crescatorii de animale nu reusesc sa inchirieze pajistile de ani de zile. La Rusanesti, 5 consilieri de la PNL se opun sa ne inchirieze pasunea, pe diverse motive. Eu si familia mea crestem 600 de oi si capre si 33 de vaci. Consider ca sunt indreptatit sa primesc pasune, suprafata care mi se cuvine. Am pierdut bani din 2014 si pana acum – 160 de hectare de pasune cu 200 de euro pe hectar s-au pierdut pe an din subventiile care ni s-ar fi cuvenit, a explicat Florea Nitu, crescator de animale din Rusanesti.
Crescatorii de animale au fost chemati la discutii de presedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. in urma discutiei am stabilit de comun acord ca eu, impreuna cu grupurile de consilieri din localitatile respective, sa avem o sedinta cu toti crescatorii din fiecare localitate si sa ajungem la o intelegere cu totii, de comun acord, care sa fie in interesul tuturor crescatorilor, a spus Liviu Voiculescu, presedintele PNL Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți