10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

O politica transparenta, orientata catre nevoile oamenilor, ne va conduce catre rezultatele pe care le asteptam

- Advertisement -

De un an si doua luni este presedinte cu acte-n regula al organizatiei judetene a Partidului National Liberal Olt, iar de mai bine de trei ani si jumatate se ocupa si de ceea ce inseamna administratie locala, fiind primar al comunei Cungrea. Vorbim de Liviu Voiculescu, un tanar politician de 37 de ani, casatorit, cu doi copii, care isi doreste ca PNL Olt pe care o conduce sa obtina un scor de 20% la alegerile europarlamentare din luna mai. intr-un scurt interviu, liberalul a spus ca prin munca pe care o desfasoara impreuna cu echipa sa filiala judeteana va obtine un scor bun, politica transparenta, orientata catre nevoiele oamenilor, ducand catre aceste rezultate.

V-ati asumat o mare responsabilitate: sa obtineti, la alegerile europarlamentare, cel mai mare scor pe care organizatia din Olt a PNL l-a avut din 2007 si pana acum? Pe ce mizati in acest demers?

si in politica, la fel ca si in viata, trebuie sa ne asumam responsabilitati, sa ne fixam obiective. Asa am fost educat de catre parintii mei. si pentru ca, cel putin pana acum, asa am reusit in viata mea de familie, asa doresc sa functionez si in politica. Functia de presedinte al Filialei Olt a PNL este o mare responsabilitate pe care mi-am asumat-o. Nu singur, ci in echipa. si impreuna, prin activitatea pe care o desfasuram, zilnic, in judet, vom obtine cele mai bune rezultate. Munca in teren, discutiile cu oamenii si politica pe care o face partidul, o politica transparenta, orientata catre nevoile oamenilor, ne vor conduce catre rezultatele pe care le asteptam.

Cum ati descrie organizatia pe care o conduceti inainte de aceste alegeri europarlamentare, care reprezinta un barometru pentru viitoarele competitii electorale?

Cuvantul care imi vine acum in minte este motivatia. Aceasta vine din dorinta de a schimba lucrurile in bine pentru comunitatile in care locuim si pe care le reprezentam, unii dintre noi, ca alesi locali. Suntem datori sa facem tot ceea ce tine de noi asa incat semenii nostri sa duca o viata mai buna la ei acasa nu cautand lucrul acesta pe meleaguri straine. Numitorul acesta comun de a face politica il avem noi, cei din PNL, atat in judetul Olt, cat si in intreaga tara.

Un oltean, primarul din Bals, este pe lista formatiunii politice pentru aceste alegeri. Ce inseamna pentru dumneavoastra si pentru organizatia judeteana acest lucru?

Am mai spus acest lucru, dar il reiau cu placere. Domnul Madalin Teodosescu este o persoana in care eu cred. A demonstrat ca este persoana potrivita sa reprezinte interesele orasului Bals din functia de primar, fiind ales de trei ori consecutiv, a demonstrat ca este persoana potrivita sa reprezinte interesele primarilor de orase din Romania, fiind ales presedinte al Asociatiei Oraselor din Romania. Lucrurile acestea nu pot sa aduca decat plus si valoare candidaturii sale pe lista PNL la alegerile europarlamentare si, implicit, noua ca organizatie judeteana.

Cum ati primit vestea ca reputatul jurnalist Rares Bogdan deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare? Putem considera aceasta propunere drept un prim semnal ca se schimba generatiile in politica liberala?

Cu incredere! Rares Bogdan s-a identificat in ultimii ani ca un simbol al luptei anti-coruptie din Romania, ca un aparator al statului de drept, ca un aparator al drepturilor si libertatilor cetatenesti si, nu in ultimul rand, ba din contra, ca un mare iubitor de neam si tara. Faptul ca a decis sa faca mai mult pentru Romania si a ales PNL pentru acest lucru, inseamna ca se identifica si crede in valorile si principiile noastre. Nu doar propunerea pentru Rares Bogdan este un semnal ca se schimba generatiile in politica liberala, ci si echipele de lidership de la nivel national si judetean spun acest lucru. Sunt, in marea majoritate, oameni tineri, cu alta viziune despre ce inseamna sa faci politica in 2019. Pentru ca PNL a inteles ca nu poti face politici noi cu oameni vechi, cu toata consideratia pentru cei care au cladit acest partid dupa anii ’90. Eu consider ca experienta seniorilor nostri trebuie pusa in slujba tinerei generatii de politicieni pentru ca, impreuna, sa cladim un viitor mai bun pentru noi toti. si in filiala Olt se intampla acest lucru si eu, personal, incurajez si sustin toti tinerii care au inteles ca schimbarea clasei politice se face prin implicarea lor directa si nu altfel.

Cum v-ati organizat pentru a convinge oamenii ca trebuie sa aleaga candidatii PNL si nu pe ai altui partid?

Prin campanii de informare, din om in om, promovand lucrurile bune pe care le facem noi, atat la nivel national cat si la nivel european.

Saptamana viitoare, pe 19 aprilie, PNL Olt organizeaza o gala a alesilor locali, eveniment la care sunt asteptati si liderii centrali ai partidului. Care va fi principalul mesaj pe care vreti sa il transmiteti activului dumneavoastra de partid prin intermediul acestui eveniment?

Pe 19 aprilie va avea loc la Slatina prima editie a Galei Premiilor I.C. Bratianu, gala la care vor participa toti alesii nostri locali si, cu acordul dumneavoastra, nu as vrea sa dau mai multe detalii. Invit toata presa locala sa ia parte la acest eveniment si va garantez ca va fi unul foarte reusit. Presedintele partidului, domnul Ludovic Orban, alaturi de Rares Bogdan, Madalin Teodosescu, Marian Jean Marinescu si alti candidati la alegerile europarlamentare, au confirmat prezenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți