11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de mii de olteni au depus deja Formularul 230. Termenul limita, prelungit

- Advertisement -

Formularul 230, care permite redirectionarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe salarii sau pensii datorat statului poate fi depus pana pe 31 iulie, anunta reprezentantii Fiscului oltean. Ei au facut si un bilant al declaratiilor depuse si au concluzionat ca multi olteni au ales sa directioneze o parte din impozit prin intermediul acestor formulare. Avem un numar destul de mare de contribuabili care au depus aceste declaratii, peste 23.000 depuse, pe Formularul 230. Asteptam un numar mult mai mare de declaratii depuse. Contribuabilii sunt familiarizati cu modul de depunere: pot face acest lucru si pe baza de borderou, prin Posta sau la sediul organului fiscal, cat si prin spatiul privat virtual, a spus Cornel Vladescu, directorul AJFP Olt.
Cei care inregistreaza venituri din salarii sau pensii si nu au depus pana acum formularul trebuie sa stie ca acest demers nu presupune nicio cheltuiala din partea lor. Banii sunt virati automat de Fisc in contul fundatiei catre care a fost directionata suma din impozitul e venit. Dintr-o prima evaluare realizata pentru formularele depuse anul trecut, cele mai mari sume au fost directionate catre unitati de cult si asociatii umanitare, in special catre cele care desfasoara activitati pentru copiii cu boli grave, a mai explicat directorul Fiscului.
Formularul se depune anual, pentru veniturile din salarii si pensii din anul precedent. Procentul care poate fi redirectionat este de 2% catre entitatile nonprofit sau pentru acordarea de burse private si de 3,5% catre fundatiile acreditate ca furnizori de servicii sociale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți