14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doua societati de paza si protectie din Caracal, amendate pentru munca la negru

- Advertisement -

Nu mai putin de 19 muncitori la negru au fost gasiti la cei doi agenti economici. 15 dintre agentii de paza care desfasurau munca nedeclarata erau la una dintre societati, amenda aplicata de Inspectia Muncii fiind de 200.000 de lei, iar ceilalti patru la celalalt angajator din Caracal, care a fost sanctionat contraventional cu 80.000 de lei. si un agent economic din comuna Bobicesti, cu domeniu de activitate constructii, a primit o amenda de 40.000 de lei tot pentru munca la negru, aici fiind depistati doi salariati fara forme legale.
in total, in luna aprilie, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Olt au efectuat 236 de controale specifice, atat in domeniul relatiilor de munca, cat si in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Au fost facute verificari la angajatori din diverse domenii de activitate, precum constructii, comert cu amanuntul, transport rutier de marfuri si persoane si agricol. in urma controalelor efectuate, reprezentantii Inspectiei Muncii au identificat 250 de deficiente pentru care s-au dispus masuri de remediere. Cele mai frecvente deficiente constatate au fost neplata lunara a drepturilor salariale la data inscrisa in contractul individual de munca; neacordarea repausului saptamanal si a concediului de odihna; netransmiterea la termen, in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, a contractelor individuale de munca si a modificarilor acestora; neacordarea si neverificarea folosirii echipamentului individual de protectie; neefectuarea controlului medical periodic. Inspectorii de munca olteni au aplicat si 119 sanctiuni, din care 115 avertismente si patru amenzi in valoare totala de 330.000 lei, trei dintre acestea, in cuantum de 320.000 de lei, fiind aplicate celor trei firme depistate cu 21 de muncitori la negru.
De asemenea, pe parcursul lunii trecute, opt lucratori au fost implicati in evenimente de munca, acestea ramanand cu incapacitate temporara de munca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți