12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reprezentantii DGA si SJA Olt, intalnire cu ziaristii

- Advertisement -

Venit de la Centru, comisarul sef Alexandru Velciu, este noul sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Olt. Ofiterul ocupa functia de putin timp, acesta fiind imputernicit in locul fostului sef, comisarul sef Dorin Nuta, care in continuare isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei. in principal, obiectivele noastre sunt cele pe care le-am avut si pana acum, respectiv cele de a creste, pana la urma, capacitatea operationala a serviciului, in sensul de a desfasura activitati pe cele doua linii de munca, partea de prevenire, cat si partea de combatere a coruptiei, a spus comisarul sef Velciu. Prin activitatea de combatere a coruptie, politistii anticoruptie din Olt isi doresc sa aiba o cat mai buna colaborare cu cetateanul. Cu privire la aceste infractiuni, trebuie sa existe in principal o informare din partea cetatenilor si noi sa desfasuram activitatile ca urmare a acestor sesizari. Bineinteles ca sunt si situatii in care noi putem obtine informatii despre comiterea unor infractiuni de coruptie, sa ne sesizam din oficiu si sa desfasuram activitati in baza acestor sesizari ale noastre. Dar trebuie sa recunoastem ca este loc de mai bine in sensul ca trebuie sa fie o deschidere mai mare din partea cetatenilor si sa vina sa ne sesizeze astfel de fapte personal la sediul nostru de pe strada Primaverii, nr. 15, municipiul Slatina, sau apeland CallCenter Anticoruptie 0800.806.806. Practic la acest numar orice cetatean poate sa sune si sa sesizeze diverse fapte de coruptie cu care se intalneste sau care i-au fost aduse la cunostinta. Acesta ar fi un prim pas, a adaugat seful SJA Olt.
si activitatile preventive de instruire sau informare sunt in vizorul ofiterilor anticoruptie din judet, in ultimul timp avand loc periodic astfel de activitati cu politisti, pompieri, jandarmi, politisti de frontiera, cadre ale Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor Nicolae Golescu Slatina – in jur de 2.000 de efective. Tot acest personal a participat la activitati preventive si din punctul nostru de vedere credem ca au constientizat ca faptele de coruptie sunt printre cele mai grave prevazute in Codul Penal si au constientizat ca trebuie sa-si faca datoria acolo unde isi desfasoara activitatea. Am avut activitati de instruire inclusiv cu personalul nou incadrat in Ministerul Afacerilor Interne, activitatile de informare fiind cu totul altele fata de cele informative. Prin toate aceste activitati, si nu numai, noi ne dorim ca politistii sau alt personal al MAI sa nu fie implicat in savarsirea faptelor de coruptie, insa mai sunt si persoane angajate in minister care nu inteleg sa-si faca datoria si ca atare intervine componenta cealalta, de combatere, a spus comisarul sef Cristi Radoi din cadrul Serviciului Anticoruptie Olt.
An de an exista prioritati de actiune pe anumite domenii din Ministerul Afacerilor Interne, majoritatea regasindu-se in contact direct cu cetatenii, iar in judetul Olt activitatea de prevenire pentru anul trecut a fost Politia Rutiera, insa s-a mers si pe personalul nou incadrat, pentru ca este o categorie vulnerabila atat timp cat nu cunoaste ce trebuie sa faca intr-o astfel de situatie, dar prioritar a fost si domeniul arme, explozivi si substante toxice. in 2019, SJA Olt are stabilit un alt domeniu prioritar, respectiv ordinea publica, tot ce inseamna politisti care actioneaza atat in zona rurala, cat si urbana, insa politistii anticoruptie vor avea intalniri preventive pe ceea ce inseamna combaterea faptelor de coruptie si cu reprezentantii altor structuri, cum ar fi Politie de Frontiera sau Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Olt.
Pe langa cei doi ofiteri anticoruptie, la intalnirea cu ziaristii de la Slatina a participat si comisarul sef Sarmizia Fetcu, purtatorul de cuvant al DGA.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți