Cu ajutorul sistemelor de incalzire pe care si le-au montat in solarii, multi dintre legumicultorii din zona de sud a judetului culeg deja roadele muncii lor.
Rosiile romanesti, proaspete si gustoase, se vand foarte bine atat in marile piete din apropiere de Bucuresti, cat si pe tarabele din Piata Zahana. Pana acum avem mai mult de 400 de fermieri olteni care stim ca deja au iesit cu rosiile pe piata. Acestia isi vand tomatele atat pe pietele din zona Pucheni, cat si in pietele din Slatina, unde sunt 5 – 6 fermieri. Cei mai multi producatori sunt din zona de sud a judetului: Izbiceni, Cilieni, Tia Mare, a explicat Dragos Draghicescu, directorul Directiei Agricole Olt.
Ionut Radu este unul dintre fermierii care vinde tomatele sale si in Piata Zahana, din Slatina. Imediat dupa zilele de Paste am iesit cu tomatele pe piata. Le-am vandut la inceput cu 20 de lei. Au scazut la 14 lei si vedem cum vor evolua preturile. Parintii mei sunt si ei in piete din tara, iar acolo sunt preturi mai mari. Aici, in Piata Zahana, vand aproximativ 100 – 120 de kilograme pe zi, a spus tanarul fermier din Obarsia.
Reprezentantii Directiei Agricole au vrut sa vada cat de sanatoase sunt aceste rosii timpurii si au prelevat probe de la mai multi fermieri. Acestea s-au transmis la Laboratorul National Fitosanitar, rezultatele obtinute indicand ca sunt libere de reziduuri de pesticide si pot fi consumate cu incredere.
Primele rosii oltenesti, de vanzare in Piata Zahana
- Advertisement -
- Advertisement -