27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zi cu tripla semnificatie istorica, sarbatorita de oficialitatile oltene la Slatina

- Advertisement -

Zeci de persoane au fost prezente la eveniment, iar printre acestea s-au aflat prefectul de Olt Silviu Neacsu, subprefectul Radu Ionita, vicepresedintii Consiliului Judetean Olt, Virgil Delureanu si Ioan Ciugulea, primarul Slatinei, Emil Mot, deputatii de Olt Marius Iancu si Mihai Nita, reprezentanti ai institutiilor Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale din teritoriu, membri ai unor asociatii de veterani de razboi, sefi sau reprezentanti ai institutiilor deconcentrate, dar si membri ai mai multor organizatii judetene ale unor partide politice.
Este o zi importanta pentru Romania, o zi cu tripla semnificatie, Ziua Independentei, Ziua Victoriei si Ziua Europei, o zi in care trebuie sa ne aducem aminte si sa ne cinstim eroii, atat pe cei care au luptat pe front, cat si pe cei care au luptat in marile cancelarii europene, pentru independenta si unitatea noastra, pentru ca noi astazi sa traim intr-o Europa mare si unita. La multi ani, Romania! La multi ani, Europa!, a declarat parlamentarul Marius Iancu.
in cadrul manifestarii, s-a dat citire mai multor mesaje si au fost rostite scurte alocutiuni despre semnificatia acestei zile istorice, a avut loc o slujba sustinuta de un sobor de preoti din cadrul Episcopiei Slatinei si Romanatilor, apoi cu totii au acoperit Monumentul Eroilor cu zeci de coroane si jerbe de flori. Evenimentul s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare, alcatuita din jandarmi si pompieri, prin fata oficialitatilor oltene, pe acordurile cantecelor patriotice interpretate de formatia Lyra Band din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți