23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Concursurile Prietenii pompierilor si Cu viata mea apar viata, la faza judeteana

- Advertisement -

Concursurile se inscriu in cadrul unui program educational pentru elevi prin care se urmareste constientizarea factorilor de risc care pot genera situatii de urgenta, implicarea individuala sau in echipa in actiuni de prevenire, precum si modul de comportare in cazul unor situatii de urgenta, a declarat Dan Nedeloiu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
Prietenii pompierilor este concursul care se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial – clasele V-VIII si consta intr-o proba scrisa – rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate in domeniul situatiilor de urgenta si doua probe practice – proba de indemanare, pista cu obstacole, si proba stafeta de 400 de metri, cu obstacole. Competitia are loc pe 14 mai, incepand cu ora 09:30, la Stadionul 1 Mai din municipiul Slatina.
Concursul Cu viata mea apar viata se organizeaza pe doua cicluri, gimnazial si liceal, si consta intr-o proba scrisa – rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate in domeniul situatiilor de urgenta si doua probe practice – transportul asistat al unui accidentat, asezat pe targa, pe o distanta de 50 de metri si deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole, contaminat. Acesta se va desfasura pe 17 mai, incepand cu ora 09:30, la Colegiul Tehnic Alexe Marin Slatina.
Participante la cele doua intreceri vor fi echipele castigatoare ale fazelor pe municipiu/oras/localitate si pot fi formate din baieti, fete sau mixt, acestea fiind insotite de conducatorul echipajului, care este un cadru didactic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți