8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pescuia pe raul Olt in perioada de prohibitie si a fost prins de jandarmi

- Advertisement -

Potrivit locotenent colonelului Iulian Mihai, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Olt, pe numele barbatului s-au intocmit acte de constatare pentru savarsirea faptelor pescuitul comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit, producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial si pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie. Totodata, uneltele de pescuit si ambarcatiunea au fost predate organelor de urmarire penala, pentru continuarea cercetarilor.
Pentru a verifica modul de respectare a masurilor de prohibitie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt au mai efectuat actiuni si in alte zone ale judetului. Spre exemplu, oamenii legii au folosit doua ambarcatiuni pe luciul de apa al barajelor Slatina si Mosteni, dar nu au fost descoperite plase sau alte unelte de pescuit.
Conform legislatiei in vigoare, in perioada 11 aprilie – 9 iunie, inclusiv, sunt instituite masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale. Actiunile de prevenire si combatere a braconajului piscicol vor fi continuate de jandarmii olteni si in perioada urmatoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți