14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Transporturile de persoane si marfuri, verificate de politistii rutieri din Olt in cadrul actiunii Truck & Bus

- Advertisement -

Conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane coordoneaza la nivel national, in perioada 13 – 19 mai, actiunea Truck si Bus al carei scop este reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si transportului de marfa. Activitatile de control se desfasoara simultan in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Astfel, timp de o saptamana, si politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Olt si subunitatilor institutiei sunt prezenti in trafic, pe drumurile publice care tranziteaza judetul, pentru a verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si pe cele destinate transportului de marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. La primele ore ale diminetii de miercuri, rutieristii au actionat, spre exemplu, la intrarea in municipiul Slatina dinspre Craiova, in zona podului rutier de peste raul Olt. Verificam legalitatea transportului de marfuri, legalitatea transportului de persoane. Sunt verificate documentatii privind transporturi de marfuri, deci documente care trebuie sa insoteasca marfa, cat si documentele pe care trebuie sa le aiba conducatorii auto atunci canefectueaza transport rutier de persoane, implicit eliberarea de legitimatii de calatorie si asa mai departe, este o paleta mai larga de acte pe care le verificam, a spus comisarul Valentin Paraschiv din cadrul Serviciului Rutier Olt.
Majoritatea soferilor opriti la Podul Olt au fost gasiti in regula de politisti, iar conducatorii auto chiar au felicitat prezenta acestora in aceasta zona. Sunt bine venite aceste actiuni, asa se face. Conducatorii auto care incalca legea trebuie sanctionati, eu unul pot spune ca sunt un sofer disciplinat in trafic. Pot spune ca o singura data am luat amenda, in 2008, am fost surprins cu viteza de aparatul radar, a spus unul dintre conducatorii auto. De asemenea, toti soferii au fost testati de politisti si cu aparatul alcoolscopic.
insa, in primele zile ale actiunii, au existat si situatii in care soferii au incalcat atat OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, cat si HG 69/2012, privind transportul rutier public de persoane si marfuri. Numai lucratorii din cadrul Serviciului Rutier Olt au aplicat peste 20 de sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor fiind cuprinsa intre 145 si 12.000 de lei. Una dintre contraventiile cele mai mari, de 9.000 de lei, a fost data unei firme de transport de persoane, pentru neemiterea legitimatiilor de calatorie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți