Un proiect pe fonduri europene, care va scapa satele Oltului de gunoaie, e blocat de o firma de salubritate care a intentat un proces in instanta. Dupa ce a castigat licitatia de colectare a deseurilor, dar nu a reusit sa inceapa aceasta activitate nici dupa o perioada de mobilizare care a durat aproape o jumatate de an, Rosal incepe un razboi de neinteles.
Reprezentantii societatii de salubritate contesta notificarea de reziliere transmisa de Consiliul Judetean si Asociatia de Dezvoltare Olt-Eco, din care fac parte toate primariile din judet. Asta dupa ce oficialii Consiliului Judetean au asteptat, au discutat si au cautat solutii pentru ca Rosal sa poata incepe colectarea gunoiului. Din cauza acestui proces, e posibil ca proiectul sa cunoasca un mare blocaj. Nu am primit citatia, insa in functie de ceea ce vor solicita in instanta, ramane sa vedem daca vom putea scoate sau nu din nou la licitatie aceasta componenta de colectare, sau daca asteptam pana cand instanta va judeca acest caz, a explicat Marius Oprescu, presedintele CJ Olt.
Marius Oprescu a explicat ca decizia de reziliere a fost luata dupa o analiza atenta a tuturor documentelor. Asa ca instanta va da, cel mai probabil, castig de cauza Consiliului Judetean, insa procesul va fi de durata. Noi am trimit notificarea de reziliere pe baza certitudinilor pe care le aveam. Au fost 11 puncte pe care le aveau de indeplinit, iar 8 nu au fost indeplinite desi au avut la dispozitie 120 de zile de mobilizare, plus inca 45 de zile de prelungire. Noi suntem convinsi ca vom castiga, pentru ca am facut niste pasi pe baza documentelor pe care le aveam in momentul respectiv, a mai precizat seful CJ Olt.
Din tot acest razboi comercial, cei care au cel mai mult de pierdut sunt locuitorii din satele judetului. in cele mai multe localitati, gunoiul este aruncat la intamplare, in lipsa unor pubele sau containere si a unei societati care sa se ocupe de colectarea deseurilor.
Rosal cheama in judecata primariile si Consiliul Judetean Olt
- Advertisement -
- Advertisement -