20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judetean, demersuri pentru racordarea la gaze a localitatilor din Olt

- Advertisement -

Cu o retea de transport de gaze naturale care traverseaza judetul, Oltul este unul dintre judetele care s-ar putea racorda integral la reteaua de gaze. Primariile din mai multe localitati au in derulare proiecte in acest sens. De aceea, reprezentantii Consiliului Judetean si-au propus sa invite oficialii companiei de transport a retelei de gaze la discutii in judet.
Luni a avut loc prima intalnire de lucru pe aceasta tema. Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, a asigurat primarii judetului Olt de toata sustinerea in realizarea proiectelor de racordare, modernizare sau extindere la reteaua nationala de gaze naturale. Am initiat aceasta intalnire, fiind un domeniu prioritar de investitii pentru fiecare localitate, pentru ca toti cei interesati sa primeasca informatii esentiale, concrete, direct de la echipa de conducere a Transgaz, dar mai ales pentru a-i asigura de sprijinul institutiei noastre in sustinerea demersurilor privind acest obiectiv de investitii, a declarat Marius Oprescu.
Ion Sterian, director general Transgaz, Mihai Leacu, director Proiectare Cercetare, si Ion Tataru, director Departamentul Dezvoltare, au prezentat posibilitatile de racordare a tuturor localitatilor din judetul Olt la sistemul national de transport gaze. A fost o intalnire strict tehnica. Transgaz are, in judetul Olt, o retea de transport bine dezvoltata, ce poate conferi judetului Olt posibilitatea de a fi primul judet din tara in care toate localitatile sa fie racordate la sistemul national de transport gaze, care, intr-un termen de implementare rezonabil, sa duca la dezvoltarea durabila a localitatilor, a judetului, aducand un beneficiu major atat mediului afaceri, cat si populatiei, a declarat Ion Sterian, directorul Transgaz.
La intalnire au luat parte reprezentanti ai tuturor localitatilor din judet, dar si senatorul Paul Stanescu, prefectul de Olt Silviu Neacsu si vicepresedintele CJ Olt Virgil Delureanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți