11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Condamnare cu suspendare pentru fostul edil din Osica de Sus

- Advertisement -

Magistratii Judecatoriei Caracal s-au pronuntat zilele acestea in dosarul lui Ion Ciocan, fostul primar al comunei Osica de Sus, cercetat penal pentru ucidere din culpa dupa ce in luna iulie a accidentat grav cu autoturismul un mopedist, care la cateva luni a decedat. Instanta la condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani, pe parcursul acestuia fostul edil urmand sa presteze munca neremunerata pe raza localitatii Osica de Sus, pentru 60 de zile. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

(…) Condamna pe inculpatul Ciocan Ion – trimis in judecata in stare de libertate in prezenta cauza, la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. (…) Interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a conduce orice categorie de vehicule, pentru care legea impune obligativitatea detinerii permisului de conducere pe o perioada de 5 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte. (…) Interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a conduce orice categorie de vehicule, pentru care legea impune obligativitatea detinerii permisului de conducere, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale. (…) Dispune suspendarea executarii pedepsei rezultante sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, se arata in solutia pe scurt a instantei.
Pe durata termenului de supraveghere, fostul primar trebuie sa respecte mai multe masuri de supraveghere, Judecatoria Caracal impunandu-i acestuia sa execute obligatia de a frecventa un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Olt. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, Ion Ciocan va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe raza comunei Osica de Sus, pe o perioada de 60 de zile lucratoare. Decizia a fost data de instanta saptamana trecuta, pe 15 mai, si nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Dupa o saptamana, sentinta nu fusese atacata.
in luna iulie a anului 2017 fostul edil a provocat accidentul, in urma caruia si-a pierdut viata un mopedist de 52 de ani, din municipiul Caracal, la intersectia din zona Liceului Teoretic Ion Gh. Rosca din comuna Osica de Sus. Potrivit politistilor, Ion Ciocan, in timp ce conducea autoturismul pe DN 64, la intersectia cu strada Vladu Nica de pe raza localitatii Osica de Sus nu s-a asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers si nu a acordat prioritate de trecere unui moped condus de caracalean, intrand in coliziune cu acesta. soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. in urma impactului, mopedistul a fost grav ranit, iar la cateva luni a murit.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți