14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Paul Stanescu, legi mai bune pentru primari

- Advertisement -

Fost presedinte de consiliu judetean, Paul Stanescu ramane alaturi de administratiile locale, fie acestea primarii de orase si municipii, de comune sau consilii judetene. Dovada stau initiativele legislative pe care le sustine, multe dintre ele fiind in avantajul edililor. Codul administrativ va fi aprobat in scurt timp, a anuntat parlamentarul oltean. in Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat, s-a luat o decizie politica. Astfel, Codul Administrativ va fi trecut prin ordonanta de urgenta de catre guvern. Din cate stiu, acest cod a trenat foarte mult pentru ca ministrul Toader nu a fost de acord, spunand ca este o lege complexa organica, nu exclud ca fostul ministru sa aiba dreptate, dar cred ca actualul guvern il va trece cat de repede prin ordonata de urgenta. Ca timp, maximum o luna. Chiar daca este o lege organica, Codul Administrativ, si o spun ca unul care a lucrat in administratie foarte multi ani, clarifica foarte multe lucruri atat in ceea ce priveste administratia publica locala, cat si in cea centrala, a declarat Paul Stanescu.
in acest document se fac precizari si despre pensiile primarilor. Asa cum stiti, primarii nu au voie sa aiba alte activitati, iar daca alte categorii primesc aceste pensii, ca vorbim de judecatori, de procurori, si primarii trebuie sa primeasca o pensie. Cred ca este o chestiune normala, nu am facut un mare lucru pentru primari. Dar Codul Administrativ este mult mai complex si reglementeaza foarte multe lucruri, a spus presedintele PSD Olt, Paul Stanescu.
Paul Stanescu sustine si o initiativa legislativa care ajuta Primaria Slatina sa preia o parte din terenul Hergheliei, care apartine Ministerului Apelor si Padurilor. Suprafetele respective vor fi traversate de o sosea care va lega cele doua zone industriale din Slatina, zona Alro si zona Pirelli.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți