14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copaci si stalpi electrici cazuti in orasul Corabia, din cauza ploii cu grindina si a vantului puternic

- Advertisement -

Pagube mari inregistrate miercuri noaptea in orasul Corabia, in urma atentionarii de cod galben de averse, grindina si vant puternic care in intervalul orar 21:30 – 22:30 a vizat zona de sud a judetului Olt. A fost nevoie de interventia a zeci de pompieri, sprijiniti de salvatori voluntari si cadre ale altor structuri ale MAI din teritoriu, pentru a indeparta zeci de copaci si stalpi electrici cazuti pe carosabil. Mai multe masini parcate, dar si un panou publicitar si un acoperis au fost, de asemenea, avariate.

Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca in jur de 20 de pompieri, cu autospeciale pentru prima interventie si accesorii specifice, au actionat pe parcursul noptii de miercuri pentru indepartarea efectelor produse de vantul puternic, in orasul Corabia. Pompierii au actionat pentru indepartarea a 22 de copaci, trei stalpi de curent electric, un panou publicitar si un acoperis. Nu au fost inregistrate victime, iar trei autoturisme parcate au fost avariate usor. Concomitent cu misiunile militarilor, echipaje din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Corabia si societatii de distributie a energiei electrice, cu sprijinul structurilor MAI (Politie, Jandarmerie, Politie de Frontiera), au actionat pentru indepartarea efectelor negative, a spus reprezentantul ISU Olt. Din datele transmise de operatorul de energie electrica catre inspectorat, sase puncte de transformare au fost afectate, iar aproximativ 25 la suta din consumatorii casnici din orasul Corabia nu erau alimentati cu energie electrica joi dimineata, echipele deplasandu-se in teren pentru remedierea situatiei.
Pagubele produse de furtuna de miercuri noaptea sunt exemplificate prin fotografii si pe pagina de Facebook a Primariei Corabia. Orasul Corabia a fost lovit miercuri noaptea de o furtuna violenta care a provocat pagube insemnate. Au fost smulse acoperisuri, copaci doborati, stalpi de electricitate din beton rupti in doua, fire de electricitate cazute la pamant, circulatie blocata pe drumurile nationale 54 si 54 A si pe alte strazi din oras. Primarul orasului Corabia, Iulica Oane, a intrunit Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, unde s-a hotarat cum se va actiona pentru reluarea traficului si pentru indepartarea copacilor si a stalpilor cazuti pe carosabil, este postarea facuta de autoritatile locale.

Furtuna violenta a facut prapad

La primele ore ale diminetii de joi, cand au putut fi observate si mai bine pagubele produse de vremea capricioasa, situatia era mult mai alarmanta. in prezenta prefectului de Olt Silviu Neacsu, reprezentantii CLSU Corabia au raportat ca au fost peste 50 de copaci rupti sau scosi din radacina, 10 stalpi de curent din beton rupti, trei – patru autoturisme avariate, aproximativ 10 acoperisuri smulse de vant.
Reprezentanti din cadrul primariei, de la Distributie Oltenia, de la Politie, dar si de la CLSU au stabilit mai multe masuri pentru ca totul sa intre in normalitate in orasul de la Dunare. S-a asigurat alimentarea cu energie electrica a sistemului de alimentare cu apa al orasului, s-au constituit echipe din partea Primariei dotate cu mijloace de transport, mijloace de incarcare, drujbe, care au lucrat in continuu la toaletarea copacilor, deblocarea cailor de acces si sprijinirea echipelor CEZ, in vederea remedierii deficientelor cauzate de fenomenele meteo la cele aproximativ 1.400 de locuinte afectate. in cursul zilei (joi n.r.) vor fi inlocuiti stalpii afectati de fenomenele meteo. S-a intocmit raportul operativ preliminar cu privire la pagubele produse la persoanele fizice, juridice si societatile agricole. Primaria va lua toate masurile in vederea sprijinirii cetatenilor afectati si va interveni eficient in vederea remedierii avariilor produse de furtuna puternica, a declarat Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia.

IMAGINI VIDEO AMATOR 1

IMAGINI VIDEO AMATOR 2

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți