17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Societati din Tia Mare, Slatina si Caracal, amendate dupa ce au fost prinse cu muncitori la negru

- Advertisement -

Cei mai multi municitori fara contract de munca au fost gasiti la un agent economic cu profil de activitate comert din sudul judetului Olt. Este vorba de o societate comerciala cu punct de lucru in Tia Mare, profilul de activitate fiind comert. Avea cinci angajati fara forme legale si a primit o amenda de 100.000 de lei. O sanctiune de 20.000 de lei a fost aplicata si unei firme din Slatina, care se ocupa cu creseterea bovinelor, aici fiind gasit un muncitor care desfasura munca nedeclarata, si o alta amendaa de 20.000 de lei a fost data si unei firme de paza si protectie din Caracal, care avea o persoana fara contract de munca, a spus Bogdan tuca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Olt.
227 de controale specifice in domeniile relatii de munca si sanatate si securitate in munca au fost efectuate luna trecuta de inspectorii de munca olteni, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectarii legislatiei fiind constructiile, comertul cu amanuntul, transportul rutier de marfuri si persoane si agricultura. in urma controalelor efectuate, s-au identificat 205 deficiente pentru care s-au dispus masuri de remediere, fiind aplicate 104 sanctiuni, din care 99 de avertismente si cinci amenzi in valoare totala de 147.000 de lei, trei acestea, in valoare de 140.000 de lei, fiind date unor socitati care aveau, in total, sapte persoane ce desfasurau munca la negru.
Potrivit Inspectiei Muncii, cele mai frecvente deficiente au fost: neplata lunara a drepturilor salariale la data inscrisa in contractul individual de munca; neacordarea repausului saptamanal si a concediului de odihna; netransmiterea la termen, in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, a contractelor individuale de munca si a modificarilor acestora; neacordarea si neverificarea folosirii echipamentului individual de protectie; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți