12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tabere gratuite pentru elevi, dar si copii si tineri cu dizabilitati din Olt, la Centrul de Agrement Cozia din statiunea Calimanesti-Caciulata

- Advertisement -

15 din total de 71 de locuri gratuite sunt in tabere sociale, plus un insotitor de grup, pentru elevi proveniti din familii al caror venit mediu lunar pe membru de familie este de pana la 50% din salariul minim brut pe economie.
Inspectoratul scolar Judetean Olt este cel care va informa scolile cu privire la taberele cu caracter social si beneficiarii acestora. Pentru completarea dosarelor, scolile pot cere acte doveditoare referitoare la anchetele sociale, de la primariile de care apartin elevii. Dosarele de participare se vor trimite spre avizare ISJ Olt, iar dupa ce acestea sunt avizate, in limita locurilor disponibile, le transmite Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Olt. in situatia in care numarul elevilor este mai mare decat numarul locurilor aprobate, elevii vor fi selectati pe baza mai multor criterii precum mediile generale din ultimul an scolar incheiat, performante sportive si performante artistice. La dosar sunt adaugate mai multe documente, printre acestea cele care atesta faptul ca elevul este provenit din familii al caror venit mediu lunar pe membru de familie este de pana la 50% din salariul minim brut pe economie, adeverinta care atesta calitatea de elev in invatamantul de stat si media la invatatura din ultimul an scolar (pentru participarea la tabara sociala este obligatorie media 10 la purtare sau calificativul foarte bine n.r.), acord privind acceptul prelucrarii datelor cu caracter personal, declaratie pe propria raspundere a insotitorului de grup.
in cadrul Programului de tabere cu caracter social pentru elevi, sunt 16 locuri gratuite, plus doi insotitori de grup, pentru elevii din Olt care beneficiaza de o masura de protectie speciala, instituita conform Legii 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copiilor. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este institutia care va centraliza dosarele de participare, le avizeaza, in limita locurilor disponibile, si le transmit DJST Olt. La dosar se pune, printre altele, hotararea Comisiei Pentru Protectia Copilului sau sentinta judecatoreasca prin care s-a instituit masura de protectie speciala, adeverinta care atesta calitatea de elev in invatamantul de stat si media la invatatura din ultimul an scolar (pentru participarea la tabara sociala este obligatorie media 10 la purtare sau calificativul foarte bine, acord privind acceptul prelucrarii datelor cu caracter personal, declaratie pe propria raspundere a insotitorului de grup. Taberele sociale au loc in perioada 20 – 25 august. Costurile privind cazarea, masa si transportul sunt suportate de Ministerul Tineretului si Sportului prin DJST Olt.
Alte 40 de locuri sunt oferite judetului Olt prin Programul de tabere pentru copii, tineri si studenti cu handicap, iar beneficiari vor fi aceasta categorie de copii si tineri. Taberele se acorda pentru gradele de handicap I, II si III si asistentii personali/asistentii personali profesionisti in conditiile legii, la un grup de zece beneficiari cu dizabilitati asigurandu-se gratuitate pentru doi insotitori de grup. DGASPC a fost informata si cu privire la aceasta tabara, cererea pentru a beneficia de un loc urmand a fi depusa la sediul DJST Olt, insotita de copie dupa documentul care atesta gradul de handicap (gradele I, II si III) si adeverinta emisa de unitatea de invatamant care sa ateste incadrarea intr-o forma de invatamant. in cazul copiilor si tinerilor, cererea poate fi depusa atat de parintele sau de reprezentantul legal al persoanei cu handicap, cat si de un reprezentant al unitatii de invatamant de care apartine. De asemenea, mai este nevoie de acordul privind acceptul prelucrarii datelor cu caracter personal si declaratie pe proprie raspundere insotitori. Tabara pe copii, tineri si studenti cu handicap se va desfasura in perioada 13 – 18 august. Costurile privind cazarea si masa sunt suportate de Ministerul Tineretului si Sportului prin DJST Olt, transportul fiind gratuit.
Termenul limita de depunere a dosarelor la DJST Olt pentru toate cele 71 de locuri gratuite in tabere este data de 17 iunie 2019.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți