12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Eroii neamului, comemorati de oficialitati in mai multe localitati din judet

- Advertisement -

La Slatina, Ziua Eroilor s-a desfasurat la Cimitirul Eroilor de pe strada Draganesti, unde au fost prezente zeci de autoritati locale si judetene. Printre oficiali s-au numarat prefectul de Olt Silviu Neacsu, subprefectul Radu Ionita, presedintele Consiliului Judetean, Marius Oprescu, Virgil Delureanu, vicepresedinte al aceleiasi institutii administrative, Gigi Valceleanu, viceprimarul municipiului Slatina, deputatul de Olt Marius Iancu, reprezentanti ai institutiilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Asociatiei Veteranilor de Razboi Olt, ai institutiilor deconcentrate, dar si membri ai organizatiilor judetene ale partidelor politice.
Dupa ce la ora pranzului au batut clopotele bisericilor in memoria eroilor, la cimitir a avut loc o slujba religioasa de pomenire oficiata de un sobor de preoti de la Episcopia Slatinei si Romanatilor, iar prefectul de Olt Silviu Neacsu a dat citire mesajului transmis de premierul Viorica Dancila cu prilejul acestei zile. De asemenea, colonelul in rezerva Nicolae Ionus din partea Asociatiei Veteranilor de Razboi Olt a adus la cunostinta celor prezenti evenimentele in care eroii patriei si-au pierdut viata in lupta, iar Paulian Buicescu, presedintele Ligii Scriitorilor Olt, a recitat o poezie dedicata eroilor.
Monumentul Eroilor a fost acoperit apoi de coroane de flori depuse de invitati, finalul manifestarii dedicata Zilei Eroilor, de la Slatina, sa fie marcat de defilarea garzii de onoare, alcatuita din jandarmi si pompieri, prin fata autoritatilor, pe acordurile cantecelor patriotice ale fanfarei de estrada Lyra Band Slatina.
Evenimente in cinstea eroilor neamului au avut loc si in alte localitati ale judetului Olt, dintre acestea amintind Caracal, Bals, Piatra Olt, Potcoava, Brancoveni, Oboga, Parscoveni, Poboru si Vulpeni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți