Profesorul universitar doctor Toma Dinu, decanul Facultatii de Management in Agricultura Bucuresti, lectorul universitar doctor Victor Tita, directorul USAMV Slatina, Virgil Delureanu, vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Adrian Barbulete, inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Olt, s-au numarat printre oaspetii de seama ai evenimentului desfasurat la facultatea slatineana.
Studentii care au absolvit astazi (joi n.r.) au dat dovada de sarguinta in sensul ca s-au inscris 89 si au terminat 72 din aceasta promotia, iar acest lucru dovedeste ca exista interes din partea locuitorilor judetului Olt si ai Slatina, dar si din imprejurimi, pentru existenta acestei filiale aici, iar permanenta noastra inca din anii 1990 in aceasta zona dovedeste ca avem un angajament pe termen lung. Absolventii acestei serii sunt de inginerie economica in agricultura. Avem studenti care lucreaza in domeniul managementului, dar sunt multi care lucreaza si in zona conexa agriculturii, funizori de inputuri, in banci, in asigurari, inclusiv in zona consiliilor locale, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, departamentele din Ministerul Agriculturii, la Directia Agricole, de asemenea in invatamant si unii care au propriile afaceri, nu neaparat in agricultura, a spus Toma Dinu, decanul Facultatii de Management in Agricultura Bucuresti.
Facultatea de la Slatina isi schimba denumirea
Victor Tita, directorul USAMV Slatina, a adus in atentie oferta educationala de anul scolar urmator, dar si faptul ca unitatea de invatamant superior va avea o noua denumire. Noul an universitar vine, pentru invatamantul la zi, cat si pentru cel la distanta, cu 100 de locuri, din care 35 la fara taxa. La invatamantul la zi, avem o singura specializare, este vorba de managementul afacerilor in agricultura, iar pentru invatamantul la distanta, se adauga inginerie si managementul agro-turismului si alimentatiei publice. Sunt cerinte pentru facultatea noastra, pentru ca anul trecut am avut un numar maxim de inscrieri, au fost mai multe cereri, dar a trebuit pe cei tineri sa-i indrumam catre invatamantul la distanta, de 100 de studenti. Practic, absolventii nostri reusesc sa lucreze in foarte multe domenii, chiar motto-ul facultatii noastre este <
Invitat la eveniment, Virgil Delureanu, vicepresedintele CJ Olt, a declarat: Eu vin de fiecare data cu drag in aceasta facultate si sper ca an de an sa scoatem promotii cu rezultate foarte bune, am ajuns deja la a 16-a. Vreau ca studentii care au incheiat studiile in acest an sa-si gaseasca locuri de munca in Olt si sper sa dezvolte din ce in ce mai mult agricultura care este dezvoltata in judet. si cu ajutorul Guvernului, sper sa isi poata deschide o afacere atat in judetul Olt, cat si in judetele limitrofe. Totodata, vreau ca noii specialisti care au absolvit astazi (joi n.r.) sa reuseasca sa acceseze fonduri europene pentru afacerile lor, pentru acest lucru fiind nevoie de tineri foarte pregatiti.
Faptul ca se ocupa de afaceri a fost confirmat chiar de Georgiana Tuca, sefa a promotiei de studenti care a absolvit joi. Este minunat sa fii absolvent, dar si greu in acelasi timp, pentru ca trecem de o etapa importanta si trebuie sa treaca totul cu bine. Am ales aceasta facultate pentru ca este aproape de casa, iar specializarea ma poate ajuta pe viitor. Cei patru ani au fost si grei si usori, fiecare a avut parte si de momente placute si neplacute, adica greutatile examenelor. in rest a fost foarte bine, am cunoscut oameni noi, am legat prietenii si asta este cel mai important. Sunt pregatita pentru viitorul care ma asteapta, o sa il ajut pe tatal meu, are o ferma agricola la Verguleasa, si vreau sa ma implic in continuare in aceasta afacere, a spus tanara absolventa.
Absolvirea celor patru ani de studiu a fost doar un hop pentru absolventi, acestia mai avand de sustinut examenul de licenta undeva la sfarsitul lunii iunie.