14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Legumicultorii olteni care fac parte din cooperative, scutiti de impozite

- Advertisement -

Pentru a-i convinge pe fermieri sa se asocieze si sa practice agricultura intr-un mod organizat, Ministerul Agriculturii a emis un ordin prin care ofera scutire de la plata impozitelor pentru membrii cooperativelor.
Veste buna pentru toti agricultorii din Romania care sunt organizati in Cooperative (conform Legii 566/2004). in sfarsit, dupa multe intalniri, grupuri de lucru si discutii, Cooperativele si membrii lor vor beneficia de scutiri de taxe si impozite pe urmatorii 5 ani!, anunta consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu. Membrii activi ai cooperativelor vor fi scutiti atat de plata impozitului pe terenuri si cladiri, cat si de impozitul pe venit.
in Olt sunt, pe hartie, 57 de cooperative agricole. Numarul asociatiilor care reusesc sa vanda in mod organizat este mult mai mic. Sunt opt astfel de asocieri si inca patru in curs de infiintare, toate in randul legumicultorilor. Pe langa aceste avantaje fiscale, fermierii care s-au inscris in cooperative au si alte beneficii, datorita asocierii. Vand legume in supermarketuri si obtin profituri mai mari decat cei care dau marfa intermediarilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți