6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de contestatii depuse de elevii olteni care au sustinut Evaluarea Nationala

- Advertisement -

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului scolar Judetean Olt, au fost in total 368 de contestatii depuse, 220 fiind la limba si literatura romana si 148 la matematica. in aceste zile, lucrarile absolventilor de clasa a VIII-a care au depus contestatii urmeaza a fi recorectate, rezultatele finale ale Evaluarii Nationale urmand a fi afisate sambata, 29 iunie. Media generala obtinuta la examen are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a. Elevii din judet isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional din Olt sau la alte unitati scolare din tara, fiind asigurate locuri pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Promovabilitate de suta la suta in 20 de unitati de invatamant oltene

Promovabilitatea a fost de suta la suta in 20 de unitati de invatamant din judetul Olt, insa in urma Evaluarii Nationale au existat si opt scoli cu niciun promovat.
Majoritatea unitatilor scolare unde elevii eu trecut cu brio examenul sunt din mediul rural, singura exceptie fiind scoala Gimnaziala Nr. 3 din municipiul Slatina. Promovabilitate de suta la suta a mai fost la Liceul Tehnologic Tufeni si scolile gimnaziale Hotarani – Farcasele, Alimanesti – Izvoarele, Baldovinesti, Brebeni, Buna Vestire Gradinari, Calui, Coteana, Decebal Dobretu, Draghiceni, Gavanesti, Ion I. Graure Balteni, Morunglav, Oporelu, Schitu, Stoicanesti, Tatulesti, Valcele si Voievod Brancoveanu Brancoveni. La polul opus, cu promovabilitate zero, au fost urmatoarele unitati scolare: Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal si scolile gimnaziale Gradinari, Mihai Eminescu Corabia, Milcovu din Deal – Milcov, Nicolae Titulescu, Nr. 1 Bals, Slatioara si soparlita. Diferenta de 129 de unitati de invatamant din Olt care au avut elevi ce au sustinut Evaluarea Nationala au avut o promovabilitate cuprinsa intre 11,11% si 98,04%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți