22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Copiii institutionalizati au sarbatorit Ziua Dunarii

- Advertisement -

Copiii institutionalizati au fost foarte fericiti, participand cu entuziasm si daruire la toate activitatile pregatite pentru Ziua Dunarii de SGA si ABA Olt. Ziua Dunarii este o sarbatoare a raurilor mai curate si mai sigure, o zi in care reamintim oamenilor importanta si necesitatea protejarii resurselor de apa”, a declarat Adi Barbu, directorul SGA Olt.
Primul obiectiv vizitat a fost Muzeul Romanatiului din municipiul Caracal, unde micutii au putut afla mai multe detalii despre nenumaratele vestigii ale trecutului descoperite in judetul Romanati, actualul judet Olt. Activitatile au continuat cu o vizita educativa la Centrala Hidroelectrica Izbiceni, unde copiilor le-au fost prezentate, de personalul specializat al hidrocentralei informatii, despre modul cum functioneaza amenajarea hidroenergetica si cum se produce energia electrica, un istoric al amplasamentului, precum si modul in care se ecologizeaza lacul de acumulare, iar un ultim popas acestia l-au facut pe malul Dunarii, la Corabia.
Aici, le-au fost prezentate semnificatia acestei zile a Dunarii, functiile si valorile acestui fluviu, printr-o abordare interdisciplinara, interactiva, cu intrebari si raspunsuri, dar si alte curiozitati. De asemenea, micutii au fost informati cu privire la datele principale ale Dunarii, de unde izvoraste, prin cate tari trece si cate capitale traverseaza. Copiii au confectionat barcute din hartie, pe care au scris mesaje de atentionare asupra necesitatii protejarii apelor din bazinul Dunarii, scopul fiind acela de a transmite un mesaj celor din jur pentru protejarea arealului dunarean.
La sfarsitul activitatilor, cei mici au fost rasplatiti cu plasute, dulciuri, diplome si racoritoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți