incepand din a doua parte a lunii, neurologii de la Spitalul Slatina vor folosi unitatea de tromboliza, cu ajutorul careia vor putea vindeca rapid majoritatea pacientilor care au suferit accidente vasculare.
Medicul Renica Diaconescu, initiatorul acestui program, a spus ca se impune grabirea procedurilor de achizitie a medicamentului folosit. Programul este aproape gata. S-a achizitionat aparatura necesara, dar se intarzie putin cu licitatia pentru medicamente. Acel medicament care se cheama Actilyse si care va fi folosit in tromboliza. Recent am avut doua cazuri pe care nu le-am putut rezolva si pacientii au ramas paralizati. Cred ca ar trebui sa ne grabim si sa demaram programul pentru ca pierdem oameni, a spus Renica Diaconescu, sef Sectia Neurologie Spitalul Slatina.
La Spitalul Slatina exista infrastructura necesara administrarii substantei salvatoare. E nevoie doar de stabilirea modului in care se va colabora cu celelalte structuri implicate in realizarea acestui tip de interventie. Noi neurologii am fost la cursuri de pregatire la care s-au facut si simulari, cred ca cei de la UPU vor putea face fata. Va trebui sa avem o discutie cu cei de la statia de Salvare pentru a lua datele corecte si a ne anunta la timp, dar si cu cei de la Radiologie. Este un punctaj care se cheama <
Administrarea unei doze de substanta salvatoare ar costa aproximativ 5.000 de lei, suma asigurata de Ministerul Sanatatii. Costurile sunt mult mai mici decat in cazul tratamentului si spitalizarii clasice care se impun pentru pacientii cu accident vascular. Important este ca pacientul sa ajunga la spital in cel mult patru ore si jumatate de la declansarea accidentului vascular, pentru ca substanta respectiva sa actioneze asupra cheagurilor de sange.
Pacientii cu accidente vasculare, salvati de luna aceasta la Spitalul Slatina
- Advertisement -
- Advertisement -