13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

sapte elevi din Olt cu media 10 la admiterea in liceu

- Advertisement -

Media generala obtinuta la examenul de Evaluare Nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 20%, au contat in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a. Este prima sesiune din calendarul privind admiterea la liceu, pana pe 7 iulie urmand a se desfasura completarea optiunilor in fisele de inscriere la liceu si introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere, repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2019 – 2020 urmand a avea loc pe 12 iulie.
sapte elevi din Olt au media de admitere la liceu 10, acestia fiind Andra Mihaela Andruta de la scoala Gimnaziala Mihail Drumes Bals, Alexandra Andreea Butoi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Bianca Ioana Farcasanu, Sara Maria Lia de la scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu Caracal, Robert Alexandru Pirvu de la Colegiul National Ion Minulescu Slatina, Cristina Marina Postelnicu de la scoala Gimnaziala Orlea si Lucia Maria Vasilescu de la scoala Gimnaziala Florian Dituleasa Vitanesti – Optasi Magura.
Alti 347 de elevi au medii de admitere la liceu cuprinse intre 9 si 9,99, 1.794 au avut medii intre 5 si 9, iar diferenta de 486 medii intre 1,98 si 5. Cea mai mica medie de admite in clasa a IX-a a unui absolvent de ciclu gimnaziala este a unui elev de la scoala Gimnaziala Daneasa, aceasta fiind de 1,98.
Calendarul de admitere la liceu mai are si o a doua sesiune, care incepe pe 23 iulie cu afisarea situatiei locurilor ramase libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna, pentru ca in zilele de 24 si 25 iulie sa aiba loc inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/materna. Repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare va fi in zilele de 31 iulie si 1 august.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți