10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploi torentiale, vijelii si grindina in Olt, pana la primele ore ale diminetii de joi

- Advertisement -

Vor fi manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata, anunta reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie. Judetul Olt este sub doua coduri galbene de vreme rea, ultimul dintre ele fiind in vigoare pana joi dimineata.
in sudul, sud-estul si local in centrul si estul tarii, precum si in zonele montane si submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp, sunt fenomenele anuntate de meteorologi pentru primul cod a carui valabilitate este pana joi, la ora 03:00. Potrivit ANM, pe parcursul dupa-amiezii de miercuri, in regiunile sudice va persista vremea calduroasa, izolat caniculara in Lunca Dunarii si disconfortul termic se va mentine accentuat.
Celalalt cod este in vigoare in primele ore ale diminetii de joi, acesta expirand la ora 10:00. in sud-estul si local in sudul tarii vor mai fi manifestari de instabilitate atmosferica:averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp, spun meteorologii.
Avertizarile cod galben au fost primite si de pompierii din cadrul ISU Olt, acestea fiind transmise catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din judet si institutiile care fac parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, pentru luarea masurilor care se impun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți