14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Niciun eliminat si peste 150 de absenti la ultima proba scrisa a Bacalaureatului

- Advertisement -

2.798 este numarul total al absolventilor de liceu inscrisi la sesiunea din vara a examenului national de Bacalaureat si, potrivit reprezentantilor Inspectoratului scolar Judetean Olt, pentru a sustine ultima proba scrisa s-au inscris 2.608. Dintre acestia, doar 2.450 au fost prezenti, diferenta de 258 absentand din diverse motive. Daca la primele probe scrise ale Bacului au existat doi eliminati, unul la romana de la centrul de examen Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia si unul care a dat proba obligatorie a profilului la matematica de la centrul de examen Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina, ambii fiind dati afara din examen pentru tentativa de frauda, dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze cu ajutorul telefonului mobil, la proba de joi niciun elev oltean nu a fost eliminat.
Dintre candidatii prezenti cei mai multi au sustinut examen la geografie – 994, anatomie – 526, logica, argumentare si comunicare – 248, fizica teoretic 211 si biologie vegetala – 205. insa, au existat si absolventi de liceu din Olt care au sustinut proba la alegere a profilului si specializarii la informatica mate-info C+, informatica mate-info Pascal, informatica stiinte ale naturii CC+, sociologie, chimie, psihologie, economie, fizica organica si fizica anorganica. in Olt au fost noua centre de examen, acestea fiind Colegiul National Radu Greceanu, Colegiul National Ion Minulescu, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu, Liceul Tehnologic P.S. Aurelian, Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina, Liceul Teoretic Ionita Asan, Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia si Liceul Teoretic Petre Pandrea Bals, dar este si un centru zonal de evaluare a lucrarilor din alt judet care va functiona in cadrul scolii Gimnaziale Nicolae Iorga Slatina.
Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie, la ora 12:00, contestatiile elevilor nemultumiti de note putand fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 13 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.
Liceenii olteni care nu au promovat examenul maturitatii mai au o sansa, o a doua sesiune a Bacalaureatului urmand a se desfasura la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți