14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenda de 200.000 de lei pentru o societate de confectii textile din Coteana

- Advertisement -

Contraventia este una dintre cele trei pe care angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca Olt le-au dat luna trecuta pentru munca nedeclarata. O alta amenda de 60.000 de lei a fost primita de un agent economic din comuna Ganeasa cu domeniu de activitate – constructii, aici fiind gasiti trei angajati fara contracte de munca, iar cealalta sanctiune contraventionala de 40.000 de lei a fost aplicata unei societati care se ocupa cu fabricarea mobilei unde au fost depistate doua persoane fara forme legale de angajare.
in iunie, inspectorii de munca au efectuat, in total, 236 de controale specifice, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectarii legislatiei specifice fiind constructii, comert cu amanuntul, transport rutier de marfuri si persoane si agricultura. S-au identificat 277 de deficiente in urma acestor controale, pentru care s-au dispus masuri de remediere, angajatii ITM Olt aplicand 137 de sanctiuni, din care 123 de avertismente si 14 amenzi in valoare totala de 335.000 lei, trei dintre acestea, in cuantum de 300.000 de lei, fiind aplicate pentru munca nedeclarata. Cele mai frecvente deficiente constatate de inspectorii de munca olteni au fost: neplata lunara a drepturilor salariale la data inscrisa in contractul individual de munca; neacordarea repausului saptamanal si a concediului de odihna; netransmiterea la termen, in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, a contractelor individuale de munca si a modificarilor acestora; neacordarea si neverificarea folosirii echipamentului individual de protectie; neefectuarea controlului medical periodic.
De asemenea, pe parcursul cursul lunii trecute, noua lucratori au fost implicati in accidente de munca, acestia fiind pentru mai mult de trei zile cu incapacitate temporara de munca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți