6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Start la accesarea fondurilor europene pentru micii fermieri

- Advertisement -

Fermierii olteni care vor să obţină fonduri europene pentru procesarea fructelor sau pentru dezvoltarea fermelor mici pot depune cereri de finanţare începând de luni. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale deschide ultima sesiune de depunere de proiecte pentru cele două sectoare agricole. Banii sunt mai puţini, aşa că selecţia va fi mult mai dură, spun specialiştii.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 de apropie de final, la fel şi fondurile europene destinate fermierilor care vor să investească în agricultură. Luni, pe 22 iulie, AFIR lansează două măsuri, una destinată celor care au pariat pe pomicultură şi vor să obţină profit din procesarea fructelor.

Şi fermele mici vor avea şansa să se dezvolte, dacă vor reuşi să acceseze cei 15.000 de euro oferiţi de agenţie. În Olt, 249 de astfel de mici afaceri de familie s-au dezvoltat, în ultimii patru ani, cu ajutorul acestor fonduri.

Apelul pentru fonduri europene destinate fermelor mici este destinat atât fermierilor care fac agricultură în sectorul vegetal, cât şi celor care cresc animale şi apicultorilor.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți