14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Căminul cultural din Găneasa, afectat de un incendiu puternic

- Advertisement -

Un incendiu puternic a afectat miercuri seara căminul cultural din comuna Găneasa. Clădirea, care nu mai era funcţională şi era folosită doar ca depozit pentru arhiva primăriei şi a altor bunuri, a fost cuprinsă de flăcări în jurul orei 17:30, incendiul manifestându-se atât la acoperiş, cât şi la bunurile din interiorul căminului cultural.

La faţa locului, pentru a stinge incendiul, s-au deplasat peste 30 de pompieri cu echipaje de la Detaşamentul Slatina şi Garda Balş.

„La locul evenimentului au acţionat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoplatforme pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta la nivelul acoperişului, cu flacără şi degajări mari de fum. Pompierii au acţionat pentru izolarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea magaziei de lemne, care se afla în continuare clădirii căminului cultural şi a clădirii în care funcţiona grădiniţa din localitate, aflată la aproape cinci metri de locul focarului. Pentru lichidarea incendiului şi îndepărtarea efectelor negative, militarii au acţionat aproximativ cinci ore”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În urma incendiului, mai multe bunuri au fost distruse, iar altele au fost salvate la timp de pompieri. „Au ars acoperişul clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi şi elemente de mobilier depozitate în aceasta. Au fost salvate clădirea grădiniţei, magazia de lemne şi arhiva primăriei”, a adăugat reprezentantul ISU.

Pe parcursul nopţii de miercuri spre joi, pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, au rămas la faţa locului pentru supravegherea zonei, cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind în curs de stabilire.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți