7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şomerii olteni se reprofilează, pentru joburi mai bine plătite

- Advertisement -

Zeci de şomeri din Olt participă în fiecare lună la cursuri gratuite, organizate de Agenţia de Şomaj. Limba engleză, contabilitatea sau cursurile de electricieni sunt cele mai solicitate. Calificările obţinute sunt la mare căutare pe piaţa forţei de muncă.

Oltenii care nu au un loc de muncă sau cei care vor să se reprofileze pot apela cu încredere la cursurile de formare ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Specialiştii spun că diplomele,  dar mai ales informaţiile dobândite pe parcursul modulelor îi vor ajuta în carieră.

Spre exemplu, cei care doresc să devină electricieni trebuie să ştie că această meserie este foarte căutată, atât pe piaţa forţei de muncă locale, cât şi în rândul angajatorilor din Uniunea Europeană. Prin reţeaua Eures sunt disponibile joburi de electricieni plătite cu 2.300 de euro pe lună.

Luna viitoare, alte 56 de persoane vor participa la cele patru cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt. Cofetar-patiser, lucrător în comerţ, sudor electric şi ospătar sunt meseriile în care oltenii se pot califica. În primele şase luni ale anului, au fost organizate 19 programe, la care au participat 285 de persoane, iar 77 au reuşit să se angajeze în urma absolvirii cursurilor.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți